WVF behaalt thuis 1 punt tegen HZVV

Zwolle – 
Beperkt door diverse blessures en schorsingen begon WVF vanmiddag thuis tegen HZVV.
 Scheidsrechter ter Brake floot af voor een beduidend lager aantal toeschouwers waar de Olympische Spelen zeker debet aan zullen zijn geweest. 
Trainer Freddy Smit was zoals gezegd genoodzaakt diverse omzettingen in het team aan te brengen. Dit hield in dat de broers Koning en Bril allemaal aan de aftrap stonden.

Onze jongens, met de naar het middenveld doorgeschoven Dion Reijnen, begonnen gretig aan de wedstrijd. Een vrije trap van Hessel Berends kwam voor de voeten van genoemde Dion, die direct uithaalde maar helaas zonder succes. Michel Koning zette met een prima pass Christian Bril aan het werk die uit zijn aktie een corner wist te halen. De tegenstanders gaven tegengas via een overname op het middenveld en het schot dat Benjamins afvuurde ging via een WVF-er maar rakelings over. Toch bleken de goede bedoelingen vanmiddag niet te kunnen resulteren in een winstpartij. Er werd eigenlijk te vaak slordig ingespeeld waardoor HZVV makkelijk staande bleef.

Kevin Peters was het die, als eindstation van een combinatie die hij opzette met Hessel, een schot op doel gekeerd zag door keeper Streutker. 
De beste kansen kwamen er nog kort voor rust via een uitval via Sybren Poppen en de Bril broers.
 De kopbal van Lennart Bril miste maar net het doel. Een veelbelovende solo van Hessel, die enkele tegenstanders zijn hielen liet zien, strandde helaas. Het commentaar van Hessel leverde hem geel op van de scheidsrechter.



De 2e helft begon veelbelovend. Het was opnieuw Hessel die goed doorging maar helaas over schoot. Kort daarop was Lennart Bril gevaarlijk maar zijn inzet ging voorlangs. De gasten combineerden na rust wat gemakkelijker zonder direct gevaarlijk te worden. Hun inzetten werden vakkundig gepareerd door Mike te Wiele. De inzet van Breukelman ging rakelings over, maar ook daar zat hij goed bij.
 Het spelpeil zakte gaandeweg naar een bedenkelijk niveau. Robert jan Stal incasseerde geel na een charge. Smit bracht Niek Mulder en Bart Sluiter voor Michel Koning en Kristian Bril en in de laatste minuten nog Hans Kamping voor Kevin Peters. De omzettingen brachten wel enige dreiging met enkele corners en druk via de doorgeschoven Marthijn van de Steege, die zich later als man of the match benoemd zag.

Mike te Wiele werd kort voor tijd door 2 spelers van HZVV belaagd en opvallend genoeg werd niet afgefloten voor obstructie. Gelukkig bracht dit geen doelpunt voor de gasten. Even leek Hessel Berends zijn voorzet nog binnen getikt te kunnen worden maar de keeper wist de bal te keren.
 Terugkijkend een teleurstellende wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende.
Het is zogezegd “niet alles goud wat blinkt” zullen we het maar op houden in deze laatste Olympische dagen.

Volgende week 2 vriendschappelijke wedstrijden: dinsdagavond bij WHC en zaterdag thuis tegen Go Ahead Kampen.

De week daarop naar AVW Westervoort voor de competitie, tegen wie we nog iets recht hebben te zetten!



Bert Kamerman
Karakteristieken: 

WVF – HZVV 0-0.

Gele kaart: WVF: Hessel Berends en Robert Jan Stals


Toeschouwers: 120
Scheidsrechter: dhr ter Brake
Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen , Marthijn van der Steege, Kevin Peters,(Hans Kamping)
Robert Jan Stals, Patrick Koning, Dion Reijnen, Sybren Poppen, Michel Koning, (Niek Mulder), Lennart Bril , Kristian Bril (Bart Sluiter).

Opstelling HZVV: 
Streutker, Leepel, Breukelman, Blokzijl, Korf, Kleine, Benjamins(Hosseini), Mulderij(Strijker) Hartman, de Jonge, Djababoe, Spijker

Artikel delen:

Reageer