Landstede Volleybal naar bekerfinale

Zwolle – Het team van Landstede Volleybal heeft zaterdagavond de finale van de volleybalbekerweten te bereiken na winst op Orion. Tijdens de wedstrijden van de Final Four in Zwolle won Landstede met 3-1 van de Doetinchemmers.

Ondanks de door Orion Doetinchem gewonnen openingsset vanavond in de tweede halve finale om de Nationale Beker, ging de wedstrijd met 3-1 naar Landstede Volleybal. De formatie van trainer/coach Redbad Strikwerda treedt morgen in de finale aan tegen Kootfin Taurus uit Houten. Waren er bij de voorgaande halve finales nog wat plekken vrij op de Zwolse tribunes, het Landstede Sportcentrum zat vol bij aanvang van de derde halve eindstrijd. Ondanks het thuisvoordeel van de Zwolse ploeg, kwam Orion al snel op voorsprong (11-15). Orion speelde onbevangen in de openingsset, terwijl de regerend landskampioen met name veel servicefouten maakte. Al bij 12-17 vroeg trainer/coach Redbad Strikwerda zijn tweede time out aan, maar de Doetinchemmers bewaakten hun voorsprong met verve (17-23). Landstede slaagde er nog in de eerste twee setpunten weg te spelen, maar met 22-25 trok Orion de openingsset naar zich toe.

In set nummer twee liep het beter te aan Zwolse zijde. De thuisploeg wist aanvallend de druk op te voeren, waardoor er al snel een verschil van vijf punten op het scorebord stond (7-2). Na een direct servicepunt van Orion was de marge geslonken tot twee punten (10-8), maar toen even later Mark Posthuma uit serveerde, was het verschil alweer verdubbeld (13-9). Met een time out probeerde Orion coach Bas Hellinga bij 16-10 het tij te keren, maar het lukte de ploeg niet aan te haken (22-16). Willem Maarten Heins bezorgde Landstede met een rake klap haar eerste setpunt, waarna de formatie van Strikwerda met 25-19 de stand in sets gelijk trok.

Ook in het derde bedrijf ging Landstede voortvarend van start, waardoor Hellinga al vroeg een time out aanvroeg (5-1). Aan de hand van de uitstekend aanvallende Niels Koomen vonden de Doetinchemmers weer aansluiting (10-9), maar Landstede liet Orion niet langszij komen (20-18). Bij 22-20 liet de jonge Stijn Held weer een van zijn befaamde servicepunten noteren (23-20), waarna Ramon Martinez even later met een snoeiharde uithaal Zwolle op setpunt bracht. Invaller Tijmen Laane mocht de set voor zijn ploeg uitserveren: 25-21.

Nadat in de openingsfase van de vierde set eerst Orion de leiding nam (4-6), waren de daarop volgende vijf punten voor Landstede (9-6). Het team van Hellinga wist weer op gelijke hoogte te komen bij 11-11, waarna het gelijk op ging. Op 21-20 wordt Held wederom op servicepositie binnen de lijnen gebracht. De thuisploeg leek na een scorend blok en met 23-21 de set binnen te gaan slepen, maar Orion vocht zich terug. Tom Buijs scoorde een bal uit onmogelijke hoek (23-22), waarna een uit geslagen bal van Landstede Orion op gelijke hoogte bracht. Een ace van Dik Heusinkveld bezorgde Hellinga’s ploeg het eerste setpunt, maar dat smashte Martinez hard weg. Het eerste match point van de Zwollenaren verscheen bij 25-24 op het scorebord, waarna een slotfase volgde die werd gedomineerd door foute services. Uiteindelijk is het Heins die met een ferme klap een einde maakt aan de enerverende slotfase van de wedstrijd: 31-29.

De herenfinale, die Landstede Volleybal morgen tegen Kootfin Taurus speelt. begint om 13.00 uur in Landstede Sportcentrum, de damesfinale staat vanaf 15.30 uur gepland.

Bron: volleybal.nl 

Artikel delen:

Reageer