Berkum veel te sterk voor DETO

Zwolle – VV Berkum heeft zichzelf goede diensten bewezen door een onmachtig DETO Twenterand op eigen terrein op een 1-4 nederlaag te trakteren. Toen het kort na rust 0-4 werd vloeide de concentratie wat weg bij de Zwollenaren maar verder dan een frommelgoal kwam hekkensluiter DETO niet.

“Een mooie uitslag, het is al even geleden dat we in een uitwedstrijd vier keer hebben gescoord dus daar kunnen we thuis mee komen,” was de tevreden reactie van Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We stonden goed georganiseerd, maakten een aantal kansen goed af en DETO kreeg nauwelijks mogelijkheden.” Berkum, waarbij topscorer Karim Chengachi door ziekte ontbrak, begon rustig maar kwam gaandeweg de eerste helft steeds sterker in het spel. Na een minuut of 20 was Youp Kok dicht bij de openingstreffer toen een harde kopbal van de Berkum-spits op de lat belandde. Even later leek Frank Hoolsema onderuit te worden gewerkt in het DETO-strafschopgebied maar scheidsrechter Keijl wilde van geen strafschop weten.

Afstand
In de laatste 10 minuten voor rust sloeg Berkum echter alsnog toe. Eerst kwam de bal na een aanval over links terecht bij Yassine Assa die van grote afstand uithaalde. Dat schot zag er niet onhoudbaar uit maar DETO-keeper Leon Prinsen, die de ondankbare taak had om de ervaren maar geblesseerde Johannes Yarbug te vervangen, liet de bal in de hoek van zijn doel gaan: 0-1. Enkele minuten later veroverde Kok de bal en na een combinatie met William Potkamp kon Hoolsema op bekeken wijze de 0-2 binnen schuiven. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Pascal Diender het nog wat erger voor de thuisclub toen hij een voorzet van Jason Huisman bij de tweede paal binnen kon knikken en zo voor de 0-3 ruststand zorgde.

Na rust maakte Berkum al snel een einde aan de illusies van de Tukkers. Opnieuw werd de bal goed veroverd door Kok die, half liggend, Potkamp op het DETO-doel afstuurde. De rechterspits van de Zwollenaren maakte dat karwei goed af door de bal carambolerend via linker- én rechterpaal achter doelman Prinsen te schieten: 0-4. 

Concentratie
Daarna leek het allemaal wat minder te worden met de concentratie van de Berkum-spelers maar het rommelig en zwak spelende DETO kon daar maar één keer van profiteren. Na een corner kreeg de Zwolse verdediging de bal niet weg en Stef van der Velden maakte gebruik van de chaos door de 1-4 binnen te frommelen. Verder kwamen de Vriezenveense gastheren niet en DETO mocht van geluk spreken dat Berkum niet naar een grotere overwinning liep. Doelman Prinsen redde een kwartier voor het einde goed op een hard schot van Youp Kok, die even later vlak voor het DETO-doel nog een geweldige kans liet liggen door hoog over te schieten. Enkele minuten voor het slotsignaal schoot Marc van der Meulen uit een vrije trap hard op de paal naast de nu niet reagerende Prinsen, zodat het bij 1-4 bleef.

Berkum is door die winst opgerukt naar een achtste plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse C en heeft zo wat afstand kunnen nemen van de gevarenzone. DETO is vaster op de onderste plek gedrukt en zal nog flink moeten buffelen om de tweede degradatie in net zoveel seizoenen te ontlopen.

DETO Twenterand-Berkum, 22 februari 2014
Eindstand: 1-4 (0-3)

Doelpunten: 35. Yassine Assa (0-1), 39. Frank Hoolsema (0-2), 45+1. Pascal Diender (0-3), 48. William Potkamp (0-4), 62. Stef van der Velden (1-4)
Gele kaart: William Potkamp (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jason Huisman, Frank Hoolsema (69. Ruud Wellenberg), Pascal Diender, Yassine Assa, Chris van der Meulen (69. Jerrol Poot), William Potkamp, Youp Kok (82. Marc van der Meulen)

Opstelling DETO: Leon Prinsen, Serginho Babb, Qays Shayesteh (64. Edwin Landeweerd), Wybe Kram, Stef Lamberink, Jochem Oude Booyink, Ruud Bruns, Jerry van Staa (64. John Fraterman), Lesley Nahrwold, Stef van der Velden,  Tom Prümers (82. Stef Reekers).

 

Door Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer