Politiek op jacht naar kiezers

Zwolle – Diverse politieke partijen gaan in het weekend de wijjk in op zoek naar kiezers en een stem voor de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 gehouden worden.

22-02-2014_groen_links-en_swollwacht_op_jacht_naar_de_kiezer.jpg 

Een aantal partijen laten met name via Twitter weten waar ze in het weekend te viinden zijn. Zo kan het zijn dat twee politieke partijen in dezelfde wijk actief zijn. Dat was zaterdag het geval bij het winkelcentrum van Assendorp waar GroenLinks en Swollwacht op jacht waren naar de kiezer. Deze zaterdag ging OPA Zwolle ook de wijk in. Zij waren actief in Zwolle Zuid. Vooral op zondagen gaat de VVD op pad.

opa_1.jpeg

Burgemeester Meijer kwam ook even bij OPA kijken…

opa_2.jpeg 

Artikel delen:
Reacties 33
 1. SP Zwolle werkt buiten het uitzicht naar verkiezingen wel altijd door.
  Wellicht eenzaam maar ze zijn er altijd voor de burger.

  Dit is geen onzin maar komt uit de praktijk.
  Tjitske Siderius is er ook als andere partijen ineens vergeten zijn dat er op dat moment geen verkiezingen aanstaande zijn.

 2. Lensink, ik heb een sterk vermoeden dat jij de persoon bent die Willem op zijn website voor schut zet. Je hebt hier hetzelfde manipulerende gedrag als op de LWL website. Ik adviseer je hier netjes te gedragen!

 3. wat moeten we nu met zoveel van die kleine partijen allemaal in de gemeente raad .Veel geschreeuw en weinig wol er komt niks van terecht een verloren zaak

 4. Waar zou jij de streep willen trekken Pjotr?
  De huidige raad ziet er alsvolgt uit:
  PvdA 7
  VVD 6
  CDA 6
  ChristenUnie 6
  GroenLinks 4
  Swolwacht 4
  D66 3
  SP 3
  Alleen de bovenste 4? Ik vind het eigenlijk wel prima zoals het nu is. Ik heb niet gehoord dat dit aantal een bezwaar was voor de besluitvorming.

 5. Een tegenstander van Willem Lucht heeft het voor elkaar gekregen om zijn gastenboek zo te verzieken dat hij geen kans meer ziet het open te houden. Dan ben je een hele grote hoor…

 6. vd Berg ik weet niet waar jij het over hebt dus hou mij daar even lekker buiten,ik heb trouwens het vermoeden dat jij hier onder een andere naam zit te posten dus wees zo flink en zet je eigen naam hier neer.

 7. @vdberg

  Ik wil graag even op jou reageren. Je hebt mij hier een paar keer flink persoonlijk aangevallen. Dat mag, dat heet vrijheid van meningsuiting. Maar hoe haal je het werkelijk in je hoofd anderen hier “te adviseren”.

  Wat heb jij hier te vertellen? Helemaal niks. Als het je niet aanstaat, dan blijf je toch lekker weg?

  Ontopic: Campagne heeft geen enkele zin. Landelijk trend zal de doorslag geven.

 8. Dan krijg weer dat kuddegedraag met die verkiezingen behhh mehhh
  Dat er veel mensen gaan stemmen en in alles geloven…
  Allemaal maar mooie dingen beloven en geen ene …. nakomen

  8)8)8)

 9. De kop van dit item is niet van toepassing voor de LWL,die jagen de kiezer met een sneltreinvaart ver weg van hun partijtje. Onbegrijpelijk wat een hoog kinderlijke gehalte bij dat clubje. Gastenboek is net een knipperlicht aan en uit. Samenstelling van bestuur idem dito.Bestuursleden die elkaar voor schut zetten op het gastenboek.Vragen aan dit bestuur van inhoudelijke aard worden niet beantwoord of door Willem Lucht afgedaan als zijnde dat die het gaat onderzoeken, om daarna er niets meer over te horen.Bestuursleden die op papier functies hebben,maar die je niet te spreken kunt krijgen omdat ze of de kennis niet bezitten,of geen internet bezitten of kunnen hanteren , onbegrijpelijk dat maar 2 bestuursleden internet bezitten, is nu gedecimeerd tot 1 bestuurslid omdat bestuurslid Charlotte Stevens er vanochtend de brui aan heeft gegeven.

  Zou de Hr.Willem Lucht op WLZ kunnen reageren,daar zijn eigen gastenboek een ratjetoe van kletskoek en kolder is, dat lijkt mij wel net zo netjes als je evt kiezers wilt krijgen.

  Onderstaande de laatste onzin van het gastenboek van de LWL.
  Is de Hr. Alex Hamstra de nieuwe adviseur en campagne leider, en is dit nog voor de verkiezing van 9 maart te regelen.

  Naam: willem lucht
  Datum: 07-03-2014 12:06
  Website: Bekijk
  IVM het vertrek van Charlotte Stevens als bestuurslid van de LWL en het niet verder te laten escaleren van deze zaak heb ik besloten het gastenboek dicht te doen voor onbepaalde tijd. Tot de rust is weergekeerd zullen we even pas op de plaats moeten maken in deze drukke tijd van de vele debatten. Ik had dit graag anders gezien, maar gezien de feiten en de leugens die een eigen leven gaan spelen leken me het beste om even een stop op dit gastenboek te zetten. Liever deed ik dit ook niet, maar het lijkt me beter zo.
  Alex Hamstra: Je hebt gelijk gehad!!

  w.l.
  Naam: Tomas
  Datum: 07-03-2014 10:13
  Hmm, een van de weinige goeie kandidaten die op de lijst staat. En die begint er genoeg van te krijgen? Willem wees toch zuinig op je vrijwilligers! Ook al zou je alles het liefst alleen doen, je weet dat dat niet gaat.Reactie van beheerder
  Ho wacht eens even Thomas: Frits, Renee en ondergetekende lopen ons alle debatten af en dan vraag ik 1x aan charlotte of ze mee wil doen aan een vrouwendebat waar geen mannelijke vertegenwoordigers mogen zijn deel te nemen? Zegt ze eerst met veel plezier doe ik mee, en dan weer niet??? dit is niet de eerste keer thomas, maar wel de 4e keer dat ze zich op het laatst terugtrekt en me gewoon laat barsten!! Laat je niet opjutten door die Rogier, die is er alleen maar opuit om tweedracht te zaaien binnen de lwl.
  Ik denk dat alex hamstra wel weet waar abraham de mosterd haald denk ik zo…

  w.

 10. Leonardo.

  Inderdaad een maf zooitje daar,zaten vorige week op dat gastenboek van die Willem lucht al met die Charlotte Stevens te debatteren om de extra inkomsten van evt een raadszetel onder de bestuursleden te verdelen. Vraag mij oprecht af of deze idioterie past in de politiek,waar het uiterste gevraagd wordt van bestuurders van de zittende partijen,die met hun kennis, kunde, en vakmanschap proberen het beste voor de burgers van Zwolle eruit te halen.

  Dat dit aspecten zijn die bij de LWL verreweg niet te bespeuren en aanwezig zijn, zou naar mijn mening ook de LWL geen bestaansrecht als politieke partij zouden moeten hebben.

  Er mag toch op zijn minst verwacht mogen worden van een kandidaat gemeenteraadslid dat hij of zij beschikt over de nodige capaciteiten beschikt.

  Het lijkt daar wel een kakelend kippenhok ,zonder ook maar iets zinnigs te zeggen.

 11. Bij de LWL zijn er al LPF-achtige toestanden voor de verkiezingen. Dat belooft wat.:o
  Charlotte Stevens staat overigens wel op de officiële kandidatenlijst, maar is kennelijk uit de partij gegooid. Beseft Willem Lucht wel dat wanneer zij voldoende voorkeursstemmen krijgt (25% van de kiesdeler, die dan natuurlijk wel gehaald moet worden), dat zij dan in de raad komt? Politiek riskant, zo’n interne ruzie vlak voor de verkiezingen.

 12. Dame.

  Ben bang dat Willem Lucht zich dit allemaal niet realiseert, Willem Lucht hecht meer waarde aan zijn eigen podium ipv wat hij zijn evt achterban doen willen geloven.
  Willem Lucht zijn enige drive is een betaalde baan in de gemeenteraad te veroveren, dat heeft hij meerdere keren op zijn gastenboek verklaard.

  Dit lijkt mij niet de juiste drive om je kandidaat te stellen.los van de kennis, kunde,en wijsheid die je zult moeten bezitten, wil je deze functie uitoefenen. Ik zelf ben wel tot de conclusie gekomen dat Willem Lucht en zijn bestuur (wat dat ook mag zijn) deze elementen absoluut niet bezitten.

  Als je eenvoudige vragen niet kunt beantwoorden of kunt onderbouwen, dan heb je in de politiek naar mijn mening helemaal niks te zoeken.

  De Jip en Janneke taal van Willem Lucht past uitstekend in de Man bijt hond versie.

  Reactie van beheerder
  LAATSTE NIEUWS: Zojuist is bekend geworden dat het programma man bijt hond opname’s gaan maken op aankomende woensdag hier op het lwl hoofdkwartier waarbij zoveel mogelijk bestuursleden aanwezig zullen zijn in een te houden partijberaad inzake de verkiezingen die daarop een week later zullen worden gehouden. Zo ziet U maar weer dat de LWL wel degelijk nog springlevend is ondanks pogingen door derden dit te ondermijnen maar ook hiervoor gaan wij niet opzij!! De LWL is en blijft de partij voor de gewone man, sociaal en bewogen voor alle mensen en dieren die dit verdienen.
  uw lijsttrekker, willem lucht, zwolle.

 13. Die laatste zin intrigeert me “De LWL is en blijft de partij voor de gewone man, sociaal en bewogen voor alle mensen en dieren die dit verdienen. Welke mensen (en dieren ;)) zouden dit verdienen en welke niet?

 14. Het rommelt bij de LWL. Willem heeft Charlotte eruit gekickt en het bestuur is boos op Willem. Stoel is niet meer te houden heb ik vernomen uit betrouwbare bronnen.

Reageer