Olympia ’28 – Be Quick ’28 0-0

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag bij Olympia ’28 de mogelijkheid laten liggen om weer lijstaanvoerder te worden in 2H. Een goede tweede helft volstond niet om laagvlieger Olympia te verslaan.

Olympia mag dan op de laatste plaats staan, na de winterstop heeft het toch al twee keer gewonnen. Belangrijk voor de ploeg is de aanwezigheid van Josja Bolks die in de winterstop is aangesloten bij het eerste elftal van de Olympianen. Hij is ervaren en vormt voorin een goed aanspeelpunt. Voor BeQuick is het zaak dat  het ritme van voor de winter weer wordt opgepakt. Een serie neerzetten, want alleen dan kan er worden meegedaan om de hoogste plek. Het verschil op de ranglijst is in het veld niet terug te zien. Olympia oogt gretig en zet Be Quick onder druk. In de 8e minuut leidt dat tot een gevaarlijke situatie, maar Karel van deKlocht schuift de bal vanaf de hoek van het veld voor het lege doel langs.

 

Het eerste serieuze Be Quick offensief zien we rond de 20eminuut. Maar ondanks een paar leuke combinaties en hoekschoppen weten de roodzwarte elf de doelman van Olympia niet te passeren. In het restant van de eerste helft ziet Be Quick dat Van derKlocht en Bonhof nog een goede kans krijgen, maar RenéOosterhof is paraat. Zelf sticht het nog gevaar door Eric van Beek en Sander Aarten. Na de rust tapt Be Quick uit een ander vaatje. De slapte van voor de rust lijkt verdwenen en de ploeg krijgt Olympia goed in de greep. De achterste linie met Van Beek, Mehrabi,Horstman en Reuvekamp wordt nauwelijks nog in verlegenheid gebracht. Ook op het middenveld zien we leuke combinaties. Voorin gaat het wat moeilijker. Be Quick scoort te weinig voor een potentiële lijstaanvoerder en dat zien we ook vanmiddag terug. Goed opgezette aanvallen krijgen niet een passend vervolg. De voorzetten bereiken zelden een speler van de eigen partij. Dat is jammer, want Olympia is in de tweede helft klaar voor de slacht. Be Quick ziet dan dat Michel Klink tegen zijn oude club nog twee keer een vrije trap naast schiet. Ook Bas Buimer krijgt nog een schietkans. Tussen de bedrijven door heeft RenéOosterhof nog een schot van Bolks onschadelijk gemaakt ,maar dat is van Hasselter kant eigenlijk de enige oprisping in de tweede helft. In blessuretijd is Be Quick toch nog heel dicht bij de overwinning. Talha Özen ziet een vrije trap op de paal belanden. Daarmee blijft het 0-0. Een spijtige uitslag, aangezien Be Quick vanmiddag de kop had kunnen grijpen. Nu, vijf wedstrijden na de winterpauze, kunnen we concluderen dat er zes teams in twee H om het kampioenschap gaan strijden. Dat zag er in de winter toch anders uit. Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, JeroenHorstman, Karwan Mehrabi, Rik Reuvekamp, FrankOosterhof, Michel Klink (81. Arie Smit), Talha Özen, Cas Duiker (85. Romano Luhukay), Bas Buimer en Sander Aarten

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer