Landstede Volleybal pakt de beker

Zwolle – In een sfeervol Landstede Sportcentrum werd het een ware strijd om de Nationale Beker tussen Landstede Volleybal en Kootfin Taurus. Landstede Volleybal versloeg na een 2-1 achterstand met 2-3 de mannen uit Houten. Na de Supercup mag Landstede Volleybal vandaag hun prijzenkast verder uitbreiden met de Nationale Beker. 

De beginfase van de eerste set was een gelijkopgaande race tussen Landstede Volleybal en Kootfin Taurus. Het eerste gat in het voordeel van de Zwolse ploeg werd geslagen door een servicepunt van Steven Eertman en een ferme klap van Willem-Maarten Heins (11-14). De Houtense formatie bleef scherp en scoorde drie punten op een rij met als gevolg dat trainer/coach Redbad Strikwerda zijn ploeg kort bijelkaar riep. Landstede Volleybal pakte direct de voorsprong, maar dit was niet van lange duur, met twee strakke services van Theo Kranenborg was de stand weer gelijk (21-21). Een waar volleybalgevecht ontstond met luidde ondersteuning van beide supporterskoren waarbij uiteindelijk Landstede Volleybal de setwinst op zijn naam schreef (23-25).

De ruime marge die Kootfin Taurus bij aanvang van de tweede set wist te creëren (5-2) werd punt voor punt weggewerkt door de Zwollenaren en daarna omgezet in een voorsprong (13-14). Heins stuitte een paar keer op de goede blokkering van de ploeg uit Houten, maar dit verhinderde Landstede Volleybal niet het eerste setpoint te pakken (22-24). De relatief onervaren Houtense ploeg bleef bij de les en werkte knap drie setpoints van Landstede Volleybal weg en wist daarna hun eigen setpoint direct te pakken (28-26). De mannen van Kootfin Taurus waren erg eager en gingen voortvarend van start in de derde set (14-11). Het verschil werd vergroot naar vijf punten en zowel de Houtense spelers als supporters werden steeds fanatieker en enthousiaster (21-16). De service van Ramon Martinez die in het net belandt beeindigde de set (25-21) en leverde een 2-1 voorsprong op voor Kootfin Taurus.

De Zwolse formatie gaf zich in eigen huis niet gewonnen en vocht zich in de vierde set terug in de wedstrijd. Passer/loper Jake Wiens kwam regelmatig tot scoren en een duidelijke klap van midden Steven Eertman zorgde ervoor dat er een vijfde beslissende set aan te pas moest komen (18-25). Beide teams gingen er vol voor in de vijfde set waar Kooftin Taurus speler Bert Sturkenboom zelf over de boarding heen viel om een bal te redden (7-5). De beslissende punten werden gescoord door de mannen uit Zwolle die toch over wat meer ervaring  beschikten. Tijmen Laane mocht het laatste punt scoren voor Landstede Volleybal die de set met 12-15 won en de Nationale Beker weer in hun handen mochten sluiten na afwezigheid vorig jaar op de Final Four.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer