GGD IJsselland organiseert Reizigersavond

Zwolle – Het WK voetbal is dit jaar in Brazilië. In Brazilië zijn de hygiëne maatregelen anders dan in Nederland en komen verschillende infectieziekten voor. Speciaal voor voetbalsupporters die naar het WK in Brazilië gaan, organiseert GGD IJsselland op 13 maart een reizigersavond. Tijdens deze avond geeft GGD IJsselland de supporters advies en vaccinaties voor een gezond en veilig WK. 
Het WK voetbal in Brazilië is dit jaar van 12  juni tot en met 13 juli. Voetbalsupporters die naar het WK gaan, lopen het risico om ziek te worden. In Brazilië kun je namelijk al ziek worden door het drinken van water uit de kraan, het eten bij straattentjes of na een bezoek aan een besmet toilet. Daarom geeft GGD IJsselland advies over een gezond en veilig WK. 

Risico’s op infecties In Brazilië zijn er risico’s op infecties met DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en, afhankelijk van het gebied, Gele koorts en malaria. Ook komt in Brazilië nog rabiës (hondsdolheid) voor. Het advies is om contact met honden en katten te vermijden en bij een beet door een zoogdier, direct naar een arts te gaan. GGD IJsselland adviseert alle WK bezoekers om voor hun vertrek in ieder geval een vaccinatie te halen tegen DTP en hepatitis A. Afhankelijk van persoonlijke omstandigheden en / of reisomstandigheden kunnen nog andere adviezen of vaccinaties nodig zijn. GGD IJsselland geeft reizigers een advies op maat. Risico’s op soa en hiv Onveilig vrijen (zonder condoom) geeft risico’s op soa en hiv. Op vakantie, in een heel andere stemming, nemen mensen soms meer risico’s door onveilig te vrijen. GGD IJsselland adviseert om veilig te vrijen (dus met condoom). Heb je toch onveilig gevreeën, laat je dan testen bij je huisarts of GGD. Speciale Reizigersavond WK Voetbal Om WK bezoekers goed beschermd op reis te laten gaan, organiseert GGD IJsselland een speciale reizigersavond. Op deze avond krijgen reizigers naar het WK Voetbal in Brazilië gezondheidsadviezen (bijvoorbeeld hygiëne maatregelen) en kunnen ze gevaccineerd worden. De reizigersavond wordt feestelijk aangekleed met Braziliaanse muziek en een Braziliaans hapje en drankje. Reizigers krijgen deze avond een korting op de consultkosten. De Reizigersavond WK voetbal is op donderdag 13 maart van 17.00 uur tot 20.00 uur bij GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Voor een bezoek aan dit speciale spreekuur kunt u een afspraak maken met GGD IJsselland Reizigerszorg. Dit kan telefonisch via 0900 – 202 55 05 of online via www.ggdijsselland.nl of via www.ggdreizen.nl.

Artikel delen:

Reageer