“Iedereen kan lezen” in bibliotheek

Zwolle – Op donderdag 6 maart vindt deze beurs plaats in Bibliotheek Zwolle centrum van 10.00-16.00 uur. Iedereen kan lezen is de naam van de gratis Regiobeurs met informatie en producten voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of  laaggeletterden. Ook kan men zich bij vier verschillende lezingen laten voorlichten. 
Om mee te kunnen doen, is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven. Daarvoor zijn vele oplossingen.
 
Zoals speciale brillen of software, waarmee de grootte van letters kan worden aangepast of teksten kunnen worden voorgelezen. Maar ook spraakondersteunde smartphones en tabloids, een apparaat waarmee de televisie-ondertiteling wordt voorgelezen en sprekende navigatie. Al deze producten zijn op de beurs te vinden en kunnen worden uitgeprobeerd.
De leveranciers van deze aangepaste producten en diensten nemen graag de tijd om belangstellenden te informeren en om vragen te beantwoorden. De beurs is bovendien interessant voor professionals. Zoals bijvoorbeeld Wmo-ambtenaren en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en mensen uit het onderwijs(veld).

Lezingen Bij de beurs in Zwolle worden op 6 maart ook gratis lezingen gehouden: 10.30-11.30 uur over dyslexie door Lexima, 11.30-12.30 uur over ogen en optische hulpmiddelen door Low Vision Totaal 13.30-14.30 uur over de juiste verlichting door Iris Huys 14.30-15.30 uur over communicatie via internet zonder computer door Solutions Radio informatie. Informatie Behalve via www.iedereenkanlezen.nl, is deze Regiobeurs ook te volgen via Twitter (@leesbeurs en Facebook (www.facebook.com/leesbeurs). Ook is er een radiospot beschikbaar.

Artikel delen:

Reageer