SV Heren Zwolle dichter bij kampioenschap

Zwolle – De vorige twee duellen tussen de handbalheren van SV Zwolle en Erix verliep voor de Zwolse ploeg nog vrij stroef. Eén maal krap gewonnen en één maal verloren. Erg aan elkaar gewaagd dus. Dit maal trok Zwolle aan het langste eind en behaalde een eindstand van 36-21. Met een mooie volle winst komt een kampioenschap steeds dichterbij. Met een kans op kampioenschap in het achterhoofd hebben de handbalheren van SV Zwolle een lichte druk op de schouders, want deze wedstrijd zal in dat geval nog wel gewonnen moeten worden. De nummer drie van deze competitie, Erix HS2, komt op bezoek en hebben laten zien geduchte tegenstanders te zijn. Die kunnen het de heren moeilijk maken, zoals ze de afgelopen twee confrontaties hebben laten zien.

herensvi.jpg 
Na het warmlopen en begroeten werd de tos gewonnen SV Zwolle. De sympathieke gasten uit Lichtenvoorde hadden impliciet reeds en kant gekozen en namen plaats op de bank. De aanvoerder van Zwolle, Hans Kan, haalde daarom een geintje uit en prompt mocht iedereen verkassen en omwisselen van kant. “Zo hebben we de wind mee en de zon in de rug”, grapte de aanvoerder. Gelukkig konden de heren van Erix er de lol wel van inzien. De wedstrijd begon fanatiek en zoals ervaring leerde zijn de hoekspelers ook erg gevaarlijk. Zo werden de hoekspelers van Erix bijtijds afgeschermd, zodat deze niet meteen de kans krijgen actie te maken. Nadat de gasten geen openingsgoal mochten maken, maakte de thuisploeg de eerste scores. Met een achterstand van 3-0 in het beginfase van de wedstrijd begon Erix tegengas te geven. Met mooie combinaties wist de opbouwspeler samen met de cirkelspeler de Zwolse verdediging een hak te zetten. Zo probeerden de heren bij te blijven.

Bij de Zwollenaren liep het spel goed en redelijk op tempo. Dit leverde extra voordeel op aangezien de tegenpartij niet ruim in de wisselspelers zitten. Na het eerste kwartier was te zien dat SV Zwolle wel de overhand had, maar met een verschil van vier a vijf doelpunten is het nog geen zekerheid op winst. Erix heeft niet voor niets de derde plek verdiend, dus de heren mochten zeker niet onderschat worden. Naar de rust toe wist het thuisspelende team toch een schepje bovenop te kunnen gooien. Ondanks enkele fouten en overhaaste aanvallen bleven de scores in hun voordeel oplopen. Vooral de lange ballen waren niet besteed aan de Zwollenaren. De twee scheidsrechters floten de wedstrijd af voor rust en het scorebord toonde 18-8 aan. De voorsprong waarmee de heren de rust in gaan, lijkt ruim, toch werden de heren door de trainer/coaches Ronald Mennink en Arjan Leusink er op geattendeerd dat de wedstrijd nog niet gespeeld is en Erix wel een tegenstander is wat een 0-10 achterstand om kan zetten. Advies was dan ook op tempo blijven spelen en de druk op blijven voeren. Iets meer creativiteit vanuit het midden mag ook in de aanval. De verdediging leek af en toe iets te veel nadruk te leggen op de hoeken, maar de combi opbouw/cirkel bleek een valkuil voor de Zwollenaren. Met dat in het achterhoofd mochten de heren weer aantreden en de wedstrijd werd hervat. Deze tweede helft begon voor beide teams vruchtbaar. Om en om werd er geïncasseerd en uitgedeeld. Toen leek er een klein dipje aan te komen voor de heren uit Lichtenvoorde, waarbij zij veel tegendoelpunten te verwerken kregen. Zwolle bleven op de snelle aanvallen spelen, wat goed uitpakte. Toch toonde Erix goede veerkracht en liet zich niet de kaas van hun brood af eten. Met een paar flitsende acties wisten ze te laten zien dat de heren goed op elkaar ingespeeld zijn. Zwolle moest weer even wakken geschud worden en werd dat werd nu even op een mooie manier gedaan. Het duo, wat verantwoordelijk was voor het arbitreren, leidde de wedstrijd keurig en had weinig echt strenge maatregelingen hoeven te nemen, daar het een sportieve pot handbal betrof. Met het eindsignaal van dit duo klonk een winst van 36-21 voor de heren van SV Zwolle. Deze winst brengt SV Zwolle nu echt dicht naar een kampioenschap. Doelpunten: Rik Talens 13 Bart Kroeze 6 Luuk Broers 5 Hans Kan 4 Jelle van den Bos 3 Patrick Dania 2 Mark Brijan 1 Robert ter Stege 1 Robin Wolf 1 Grote dank aan het publiek wat altijd veel support levert, alhoewel het af en toe stil viel dit keer. De heren hopen de volgende wedstrijd wellicht ietwat meer lawaai te horen… Want…volgende week is de uitwedstrijd tegen Blauw Wit HS2. Bij winst op Blauw Wit is SV Zwolle Handbal HS1 verzekerd van de eerste plek en kan niet meer ingehaald worden! Dus alle support en lawaai welkom!! De wedstrijd wordt zondag 9 maart 2014 om 13:35 uur gespeeld in ‘t Rikkenhage te Ruurlo. Eerst aankomend weekend maar uitrusten of feestvieren….alaaf!

Artikel delen:

Reageer