Berkum voor beker naar Putten

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond in de achtste finales van het toernooi om de Districtsbeker Oost uit bij SDC Putten, een ploeg die de Zwollenaren al enkele jaren niet meer als tegenstander hebben gehad. Na het recente herstel in de competitie is Berkum er op gebrand om ook in de beker verder te komen.

“We staan er nu weer veel beter voor. We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg en we kunnen ver komen, dus we moeten ook in de beker volle bak draaien. Daar kun je ook nog een ticket verdienen voor de ‘grote’ KNVB-beker,” liet Berkum-coach Roeland ten Berge zaterdag weten na afloop van het competitieduel tegen DETO. SDC Putten kwam in het seizoen 2010-2011 nog samen met Berkum uit in de Hoofdklasse C en eindigde daar toen twee plekken boven de Zwollenaren op een zesde plaats. Beide wedstrijden tussen de tegenstanders van dinsdag gingen toen trouwens naar Berkum dat in Putten met 1-4 won en thuis met 5-2 de sterkste was.

Een jaar later degradeerde SDC uit de Hoofdklasse A, waar de ploeg naar was ´verhuisd´, maar de Puttenaren keerden daar vorig jaar direct weer in terug via de nacompetitie. De ploeg van trainer Bert van Hunenstijn doet het deze jaargang goed want SDC staat in de Hoofdklasse A nu op een zesde plaats. Zaterdag werd in Putten met 3-3 gelijk gespeeld tegen VVA ´71, een remise die nog niet zo makkelijk binnen werd gehaald. Binnen een half uur kwam VVA namelijk met 0-3 voor maar kort voor rust kreeg SDC aansluiting door een goal van Jeffrey van den Brink. Toen de VVA-doelman direct daarna wegens natrappen weg werd gestuurd en SDC in blessuretijd van de eerste helft door Rick van der Ree op 2-3 kwam kantelde de wedstrijd. In de tweede helft maakte Sercan Kurdal al vrij snel de gelijkmaker maar hoewel SDC daarna fanatiek op jacht ging naar de winst bleef het bij 3-3. In het bekertoernooi droogde SDC in de vorige ronde FC Berghuizen met liefst 2-6 af. Berkum begon na de winterstop teleurstellend aan de tweede competitiehelft maar kan moed putten uit de goede resultaten van de laatste weken toen punten werden gepakt tegen directe concurrenten. Op 15 februari werd in Zwolle met 2-0 gewonnen van Drachtster Boys en afgelopen zaterdag boekte Berkum een verdiende 1-4 winst bij DETO Twenterand. Berkum kroop daardoor op de ranglijst van de Hoofdklasse C omhoog naar een achtste plaats en verschafte zich wat lucht ten opzichte van de gevarenzone. In de beker liep het wat makkelijker voor de mannen van trainer Ten Berge. Enkele weken geleden wonnen de Zwollenaren met 0-3 bij Voorwaarts Twello en daarvóór werd, in een tussenronde, FC Winterswijk met 7-1 ontmanteld. De bekerwedstrijd SDC Putten-Berkum wordt dinsdag gespeeld op Sportpark Putter Eng aan de Roosendaalseweg 111 in Putten, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Artikel delen:

Reageer