Belastingaanslag 2014 valt in de bus

Zwolle – Vrijdag 28 februari ontvangen de meeste mensen weer het aanslagbiljet voor de gemeentebelasting. Er zijn twee belangrijke veranderingen ingevoerd over de lokale belastingen in Zwolle. Wat zijn de veranderingen?  Belastingkantoor Lococensus heeft per 1 januari 2014 een nieuwe naam: GBLT. GBLT is de afkorting van Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn. GBLT heft en int per 1 januari 2014 de waterschapsbelastingen én de gemeentebelastingen voor de gemeente Zwolle.
Eerder kreeg u twee verschillende aanslagen thuisgestuurd. Lococensus verstuurde de aanslag voor de waterschapsbelastingen. Van de gemeente Zwolle ontving u een aanslag voor de gemeentebelastingen. Dat is veranderd. Voortaan krijgt u van GBLT beide aanslagen op één overzicht.

Waarom heft en int GBLT de gemeentebelastingen? De samenwerking tussen de gemeente Zwolle en GBLT heeft als voordeel dat beide organisaties efficiënter werken en daardoor kosten besparen. Bijvoorbeeld omdat er nu maar één aanslagbiljet verzonden wordt. Maakt u gebruik van FiNBOX? Niet iedereen ontvangt de papieren versie. Wanneer u hebt gekozen voor FiNBOX dan krijgt u uw belastingaanslag digitaal via de website van uw eigen bank (op uw internet bankieren omgeving). Regel uw belastingzaken via ‘Mijn Loket’ Via ‘Mijn Loket’ op www.gblt.nl kunt u onder andere uw aanslagen bekijken, uw rekeningnummer wijzigen, een machtiging automatische incasso afgeven of wijzigen, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien en kwijtschelding aanvragen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Nou, dan kan meneer John van Boven zn lol weer op met al zn berichten over wat er allemaal schort aan deze belastingaanslag….ik kijk er alweer naar uit…..

  2. Ben benieuwd met hoeveel procent de gemeentebelastingen nu weer zijn verhoogd en dit soort efficiëntere maatregelen worden in de regel ook met ons belastinggeld gefinancierd, maar zorgt niet voor lagere lasten. Zo erger ik mij dood aan het gebruik van het dure briefpapier van Lococensus….

  3. De naamsverandering van Lococensus:

    nieuw briefpapier, nieuw logo, nieuwe organisatie. Kans is groot dat deze veranderingen worden doorbelast naar de burger….

    Gelukkig regelen ze wel al uw gemeentelijke belastingen.

  4. Gaan weer miljoenen over de balk om ?? 10.000 te besparen. Leer ambtenaren nu eens om te gaan met gemeenschapsgeld. Maak ze verantwoordelijk !

Reageer