Voorlichtingsbijeenkomsten over nieuwe HOVO-aanbod

De nieuwe cursusgids 2007- 2008 van HOVO Windesheim, het Hoger Onderwijs Voor Ouderen, is uit. Voor geïnteresseerden organiseert Windesheim drie voorlichtingsbijeenkomsten: op 1 september in Hardenberg, 4 september in Utrecht en 6 september in Zwolle.

De HOVO-cursussen starten per oktober 2007. Naast Windesheim in Zwolle, zijn er ook lesmogelijkheden in Kampen, Utrecht en nieuw dit jaar: Hardenberg. Alle cursussen zijn overdag, één dagdeel per week. Een cursus duurt vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende.

In Hardenberg wordt de voorlichting gehouden aan de Parkweg 1 van 9.30 tot 13.00 uur, in Utrecht aan de Moezeldreef 400 van 9.30 – 11.45 uur en in Zwolle bij de Christelijke Hogeschool Windesheim, Campus 2-6 van 14.30 tot 16.30 uur. HOVO -docenten geven tijdens de bijeenkomsten een serie korte presentaties van een aantal cursussen.

Het uitgebreide aanbod van ruim 55 cursussen is bestemd voor 50-plussers. Er zijn cursussen en lezingen op het gebied van geschiedenis, filosofie, kunst en cultuur, literatuur, muziek, religie, psychologie, taalkunde, sterrenkunde en schrijven. Naast successen van vorige jaren is het aanbod uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn cursussen over de filosoof Levinas, Franse verfilmde literatuur, Christendom en gnostiek (Judasevangelie), Duitsland in de 19e en 20e eeuw, gedichten, de componisten Mahler en Strauss, en lezingencycli over Grote Vrouwen in cultuur en wetenschap. 

De cursusgids is gratis. Deze is verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel. (038) 4 699 699, of per e-mail, HOVO@windesheim.nl.

Artikel delen: