Handbaldames SV Zwolle tegen koploper OBW

Zwolle – Zondag 23 februari 2014 stond de wedstrijd tegen de koploper, OBW, op het programma voor de dames van Zwolle. Na een overwinning van voorgaande week wilden de dames van SV Zwolle gaan stunten in ‘eigen huis’.

damessv.jpg
Nadat het fluitsignaal klonk, werd het duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Al snel kwamen de dames van SV Zwolle met 0-3 achter. De kansen die Zwolle kreeg in de eerste helft, werden niet volop benut. Veel ballen kwamen op de paal of werden niet zuiver geschoten. Daarnaast werden penalty’s veelal gemist. De dames van Zwolle wisten dat ze actie moesten ondernemen. De verdediging werd compacter, er werd beter gecommuniceerd en individueel sterker verdedigd. In de aanval wisten de dames door middel van snelle omschakeling en een goede tweede lijn de stand dichter bij elkaar te brengen. De stand na de eerste helft; 7-10.

In de tweede helft wisten de dames van SV Zwolle niet in te lopen op de drie doelpunten achterstand. Wel werden er nog een aantal mooie aanvallen neergezet en had OBW moeite met de offensieve verdediging van Zwolle. Maar door onder andere individuele acties van de rechteropbouwspeelster van OBW, wisten zij toch ook tot scoren te komen. Hierdoor bleef Zwolle achter de feiten aan lopen. Dit resulteerde in eindstand van 15-18. Supporters bedankt! De volgende wedstrijd zal, na een week rust en/of carnaval, plaats vinden op zaterdagavond 8 maart 2014. De Zwolse dames mogen op bezoek bij de dames van Groesbeekse Glorie. Aanvang van de wedstrijd is om 20:15 uur in sporthal Heuvelland, Groesbeek.

Artikel delen:

Reageer