Open huis buitenschoolse opvang:aanmeldingen stromen binnen

– ‘Een toptijd na school’. Dat is de slogan van de sportieve bso Toptijd! die Landstede enkele maanden geleden samen met  sv HTC is gestart op sportpark De Pelikaan. Afgelopen vrijdag was er open huis en de eerste aanmeldingen stromen binnen. Landstede heeft ruim op tijd geanticipeerd op de nieuwe Wet Buitenschoolse Opvang, waarbij basisscholen met ingang van deze week verplicht zijn om tussen 7.30 en 18.30 uur buitenschoolse opvang te bieden. Met de sportieve bso – de eerste in de regio die gebruik maakt van de accommodatie van een sportvereniging – springt Landstede in op de groeiende vraag naar dagarrangementen, meer beweging voor kinderen en op de nieuwe wet.    

Toptijd! is bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar en werkt met 3 leeftijdsgroepen. Kinderen maken kennis met verschillende sporten, ze kunnen de opvang combineren met sporttraining, er is huiswerkbegeleiding en er is vervoer geregeld vanaf onder andere de Geert Grote School (Wipstrik) en De Wilgenburg (Aa-Landen).  Toptijd! werkt samen met de verenigingen op het sportpark en kan bijvoorbeeld hockey, korfbal, tennis, paardrijden en voetbal aanbieden. Naast het sporten is er ook tijd voor knutselen, buiten spelen, huiswerk maken of gewoon even niets doen.

 

Interessant is de samenwerking tussen Landstede Kinderopvang en het mbo. Doordat Landstede Kinderopvang naast de ervaren pedagogisch medewerkers, vaak mbo-stagiaires heeft van haar eigen opleidingen, is de instroom van jonge praktijkgerichte vakkrachten die van school komen relatief gemakkelijk. Bovendien kan Landstede, door de koppeling van opleidingen aan de kinderopvangcentra, het aanbod verrijken. Bijvoorbeeld door studenten van de opleiding Sport & Bewegen een sportmodule te laten ontwikkelen of door studenten van de opleiding Vormgeving & Entertainment een dans- en muziekprogramma te laten verzorgen. Die studenten werken bovendien vaak ook op de scholen waarmee wordt samengewerkt, waardoor ze voor de meeste kinderen bekende gezichten zijn.

 

Ouders die geïnteresseerd zijn in Toptijd! kunnen voor meer informatie kijken op  www.landstede.nl/kinderopvang of bellen met 088-850 8815. Op vrijdag 14 september, tussen 16.00 en 18.30 uur is er open huis op alle locaties van Landstede Kinderopvang.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Hallo geachte journalist en of redacteur

  Landstede was niet de eerste met een BSO bij een sportlocatie in de regio dat was de pioneer in de Kinderopvang en BSO, Kinderopvang ’t Ukkie in Zwolle en omgeving. Wij bieden al jaren BSO en sport in samenwerking met ZAC, VV Berkum en de Zwolse Boys
  Bovendien kan men zelfs zijn zwemdiploma halen bij BSO ’t Ukkie in Zuid
  Dus voer genoeg voor een herplaats artikel lijkt mij

  Groetjes
  Eric


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.