Wolters kampioen WRZV zaalvoetbal

Zwolle – Wolters Recycling is afgelopen week voor het eerst kampioen geworden in de hoogste klasse van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie. 

kampioen_wolters_recycling.jpg 

Wolters kon zonder te spelen de titel bijschrijven op zijn palmares, omdat de concurrentie punten verloren. Vroeg in de avond speelden de “hoogvliegers” Woord & Daad en Bola-Lah! in een boeiend duel met 5-5 gelijk. Wolters was gehavend, omdat oud- Ajacied Andy van der Meyde afwezig was in verband met zijn aanwezigheid bij de opnames van de Wereld Draait Door. Ook zonder Van der Meyde staat er nog steeds een behoorlijk team onder aanvoering van Peter Opdam, de “duitser” Pieter Wolters en natuurlijk “slot op de deur” keeper Harm Wolters. Voorafgaand aan het duel werden de spelers van Wolters door voorzitter Freddy Eikelboom en bestuurslid Arie Scheffer in de “bloemetjes” gezet en namens het bestuur van de WRZV gefeliciteerd voor het behaalde kampioenschap. De wedstrijd tegen een conditioneel sterk Diaspora was na de 1e helft eigenlijk al beslist.

Met goed en degelijk voetbal was Peter Opdam voor de spelers van Diaspora gewoonweg niet te stoppen en met een knap “hakje” wist Opdam de 5-0 op het scorebord te zetten. Na de pauze zag Diaspora toch kansen om de kersverse kampioen bij te houden, omdat de spelers van Wolters de “teugeltjes” wat losser lieten. Onder aanvoering van Thijs Kisterman wist Diaspora hiervan te profiteren. In de slotseconde ontstond er nog een hilarisch moment wat menig wenkbrauw van Wolters liet fronsen.

Lokie Wolters speelde voor keeper en kreeg dan ook een penalty tegen van de goed fluitende Robért Hoornstra. Thijs Kisterman wist hier wel raad mee. Met een heuse “Panenka” stuurde Kisterman keeper Harm Wolters het “bos” in. Wolters won het duel uiteindelijk met 9-5. Wehkamp.nl liet eerder deze avond zien, dat ze te laag staan in de competitie. Met goed voetbal werd subtopper Nico Brillen het “vuur aan de schenen” gelegd in een attractief gelijk opgaand duel. Wehkamp.nl is een leuk ploeg, maar had gewoonweg teveel kansen nodig om een goed resultaat te kunnen boeken. Nico Brillen kroop door het oog van de naald en wist in de slotseconden verder uit te lopen en kon de belangrijk drie punten bijschrijven. Nico Brillen won met 7-4. Trias lijkt dit jaar te degraderen. In een boeiend duel wist Trias geen vuist te maken tegen Optima Forma. Het team van Optima Forma was met 8-5 te sterk voor degradatiekandidaat Trias. 

1e klasse maandag
In deze leuke en spannende competitie is de strijd nog open voor het kampioenschap. Wel zien we dat nieuwkomer DTG wekelijks met goed spel  dichterbij de titel in de 1e klasse komt. Afgelopen week was debutant in de WRZV competitie FC Knetter niet sterk genoeg voor de titelfavoriet. DTG won door flitsend spel met 13-5 van middenmoter FC Knetter. Runner up Schildersbedrijf Groen wist de koploper in het spoor te blijven. Onder aanvoering van captain Ricky Groen werd het team van Kees Middendorp met 14-5 verslagen. Eerder op de avond wist Au M’n Gurk hun wedstrijd tegen de Belgische Keizer om te zetten in een winstpartij. Er werd gewonnen met 5-3. In een spannend duel moest subtopper AXIOS de punten laten tegen Glass Onions. Het team van Glass Onions won verrassend met 7-9. De spelers van Opgezwolle hebben de hoop op deelname aan de kampioensavond  vrijdag 30 mei nog niet opgegeven, getuige het resultaat tegen rode lantaarndrager OHM. In het duel met veel eenrichtingsverkeer werd maar liefst 25 keer het net gevonden. Opgezwolle won met 25-6 van OHM.

Voor in uw agenda!
Maandag 3 maart en woensdag 5 maart staan er weer leuk en attractieve wedstrijden op het programma in de WRZV Sporthallen. De toegang is vrij en u bent van harte welkom om vanaf 18:30 uur de wedstrijden bij te wonen. 

Voor verdere informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen:

Reageer