Bezorging stempas gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle – Aan het einde van deze week ontvangen de Zwolse kiezers hun stempas thuis. Met de stempas en een geldig identiteitsbewijs mag op 19 maart 2014 gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Er kan van 07.30 tot 21.00 uur gestemd worden in één van de 70 stemlokalen binnen de gemeente Zwolle. Ook bij het NS station is een stembureau. Daar kan vanaf 06.45 uur (tot 19.00 uur) gestemd worden. Stemmen kan in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente Zwolle. Zonder de stempas  en geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kan niet worden gestemd. Het identiteitsbewijs mag op 19 maart 2014 maximaal 5 jaar zijn verlopen (geldig tot 20 maart 2009 of elke latere datum).

Stempas of identiteitsbewijs kwijt. Wat nu?
Een vervangende stempas kan tot uiterlijk dinsdag 18 maart 2014, 12.00 uur aangevraagd worden bij een van de Publieksbalies in het Stadskantoor.

Kiezers die hun identiteitsbewijs kwijt zijn, moeten een proces verbaal van vermissing van de politie én een document waarop hun naam en foto staan meenemen.  

Iemand anders voor u laten stemmen
Iemand anders machtigen om te stemmen kan ook. De gemachtigde persoon kan iedereen zijn die in Zwolle woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen. Een volmachtstem moet gelijktijdig met de eigen stem uitgebracht worden.

Meer informatie
De kandidatenlijst met alle kandidaten van de politieke partijen waarop gestemd kan worden, wordt in de week van 4 maart huis aan huis verspreid. Een overzicht van alle stembureaus, informatie over het stemmen, de digitale stemwijzer en is te vinden op www.zwolle.nl/destemvanzwolle.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. johanna1

  Met alle respect, maar wat is dat cliché zeg.

  Je bent vrij om niet of wel te stemmen.
  In mijn voorbeeld is het zo dat er geen partij is die mij aanspreekt, dus ga ik niet stemmen, heb ik dan geen recht van spreken?.
  Wat een onzin zeg.
  De partij waarop ik normaal stem zit niet in de Zwolse gemeenteraad.

 2. Wanneer komen de raadsleden onder de kiezers. 1 Wanneer de verkiezingen voor de deur staan 2 Wanneer er ergens wat te vieren is met een borrel en een hapje .Voor de rest van het jaar zitten binnenskamers onzin te verkondigen maar de beloften voor de burgers komt niks van

Reageer