Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht

Zwolle – Tijdens de carnavalsoptocht op zaterdag 1 maart kan het verkeer tussen 09.30 en 18.00 uur in en rondom de Zwolse binnenstad hinder ondervinden. Het verkeer wordt geadviseerd om tussen die tijden de route van de optocht te vermijden.

routeoptocht.jpg

Carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert dit jaar diverse carnavalsactiviteiten. Zaterdag is er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug en een (praalwagen)optocht. Hiervoor wordt de Nieuwe Havenbrug tussen 09.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervindt hiervan stremming. Tussen 15.30 en 18.00 uur is de brug nogmaals afgesloten vanwege de ontbinding van de (praalwagen)optocht. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte die tot 18.00 uur in gebruik is.

De optocht start om 13.30 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat naar de binnenstad. Op de Eekwal, ter hoogte van de Nieuwe Havenbrug, gaat de optocht uiteen. De Wethouder Alferinkweg is vanaf 13.00 uur afgesloten vanwege het verzamelen van de carnavalswagens. Het verkeer van en naar de Isala klinieken, locatie De Weezenlanden en omgeving wordt geadviseerd via Hanekamp, Luttenbergstraat, Schuurmanstraat, Groot Wezenland te rijden en omgekeerd. De omleiding wordt ook met borden aangegeven.

De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden een aangepaste route. Ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via een tijdelijke halte in de Emmawijk. Voor meer informatie over de wegomleiding kijk op www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Voor meer informatie over de carnavalsoptocht kijk op http://eileuvers.nl/optocht/

Artikel delen:

Reageer