Gerard Nijkamp vertrekt bij FC Zwolle

Gerard Nijkamp, hoofd opleidingen, vertrekt per 1 september bij FC Zwolle. Na negen jaren te hebben gewerkt voor FC Zwolle gaat Nijkamp een nieuwe uitdaging aan in Qatar. Hij zal daar de functie gaan vervullen van hoofd opleidingen bij Al-Ahli. Al-Ahli is de club die gevestigd is in de stad Doha. Nijkamp zal niet de enige Nederlander zijn die werkzaam is voor de club. Ook Mark Wotte (hoofdtrainer) en Erik van de Meer (assistent trainer) zijn werkzaam voor Al-Ahli. Nijkamp krijgt de verantwoordelijkheid over de gehele jeugdopleiding en zal de ruimte krijgen om Nederlandse jeugdtrainers naar Qatar mee te nemen.

Nijkamp: “Het is voor mij een enorme kans en uitdaging, die ik niet aan mij voorbij kan laten gaan. De trein komt voorbij, dan kun je erin stappen en dat avontuur ga ik aan. Maar met pijn in mijn hart zal ik FC Zwolle achter mij laten. Ik heb met hele fijne collega’s en vele vrijwilligers een fantastische tijd gehad. Daarnaast heeft FC Zwolle mij de mogelijkheid geboden om een professionele jeugdopleiding op te zetten en daar ben ik de club dankbaar voor. Ik zal FC Zwolle zeker blijven volgen en als ik in Nederland ben hoop ik in een prachtig nieuw stadion een wedstrijd te kunnen bezoeken met hopelijk veel eigen opgeleide jeugdspelers.”

Gerard Nijkamp kwam in 1998 in dienst bij FC Zwolle. In negen jaren heeft hij verschillende functies bekleed. Nijkamp begon als hoofd opleidingen en trainer van de A-jeugd, later werd hij assistent trainer van het eerste elftal en de laatste twee jaren was hij hoofd opleidingen en staf medewerker voetbalzaken.

Naast zijn werkzaamheden voor FC Zwolle, bekleedde Nijkamp de functie van assistent trainer bij het Nederlands elftal onder de 21 jaar. Ook deze functie legt hij vanaf 1 september neer.

FC Zwolle wenst Gerard Nijkamp heel veel succes toe en bedankt hem voor negen trouwe dienstjaren.
 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer