Lunchconcert in de Statenzaal

Zwolle – Wilt u eens op een andere manier lunchen? Dat kan! Vrijdag 28 februari vindt er een lunchconcert in de Statenzaal plaats. Deze concertserie wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Arnhem, Enschede en Zwolle.
 
Op het programma staan prachtige werken voor altviool en piano. Deze werken worden gespeeld door altvioliste Ana Valero-Betràn en pianist Sergey Smirnov. Sonates van Paganini en Brahms vormen het begin en het eind van dit lunchconcert en daar tussenin kunt u luisteren naar een Romance op. 85 van Bruch en de 3 Fantasiestücke van Schumann. Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis. 

De altvioliste Ana Valero-Betràn is geboren in Spanje en studeert nu voor haar master aan het ArtEZ-conservatorium. Ze heeft ook ervaring bij het spelen van concerten in binnen- en buitenland.
 
De pianist Sergey Smirnov is geboren in Rusland en heeft daar ook gestudeerd. In 2003 kwam hij naar Nederland waar hij in 2006 zijn studie voltooide in Den Haag. Hij treedt regelmatig op en heeft vele prijzen gewonnen.
Artikel delen:
Reacties 4

Reageer