Zaalvoetbaltoernooi voor dakloze jongeren

Zwolle – Op 14 maart 2014 organiseert de stichting Jan ten Bloemendal een sponsor zaalvoetbaltoernooi. De opbrengst is bestemd voor starterspakketten voor dakloze jongeren.

 

Jan ten Bloemendal was ooit zelf dakloos en hij weet hoe het is om alles kwijt te raken. Nu hij een goed onderkomen heeft, zet hij zich samen met andere Zwollenaren in voor stadsgenoten die in nood verkeren. Zo werd in 2009 de daklozenmarathon georganiseerd. Inmiddels zijn de activiteiten ondergebracht bij Stichting Jan ten Bloemendal. In Zwolle leven gemiddeld tachtig tot negentig jongeren die geen thuis hebben. Op straat pik je ze er niet uit. Toch kampen ze met grote problemen. Een netwerk van vrijwilligers en ketenpartners, o.a. het Leger des Heils, Limor, Team Zwerfjongeren en de Herberg, helpt hen op weg naar een betere toekomst.

 

Starterspakket

 

Deze sponsoractie is bedoeld om jongeren een starterspakketmee te geven, zodat ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. De inhoud van het starterspakket is afhankelijk van de behoefte en bestaat bijvoorbeeld uit een kookcursus, een laptop voor school, sportkleding of een bed om in te slapen. Met deze actie wil de stichting zoveel mogelijk jongeren helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

 

Voetbaltoernooi

 

Aan het zaalvoetbaaltoernooi nemen in totaal twaalf teams deel van verschillende bedrijven en organisaties, zoals deltaWonen, Totaalbed, hogeschool Windesheim en de gemeente Zwolle. Wilt u komen aanmoedigen? U bent 14 maart, vanaf 19.00 uur, van harte welkom in de WRZV-hallen. Wilt u liever een bijdrage overmaken voor de starterspakketten? Dan kan op rekening Dat kan op rekening NL25RABO 0142.35.64.17. Voor meer informatie mailt u naar stichtingjtb@gmail.com of kunt u contact opnemen met voorzitter Alrik Lamberink, via telefoonnummer 06 – 425 71193. Voor hardloopliefhebbers is er de ‘Warmlopers rennen de Halve Marathon’. Kijk voor deelname op www.warmlopers.nl.

Artikel delen:

Reageer