WijZ krijgt schenking van Het Oranje Fonds

Zwolle – Het Oranje Fonds heeft besloten om WijZ een bedrag van € 5.300 euro te geven voor de aanschaf van 60 nieuwe stoelen voor de grote zaal in De Terp. Recent is deze zaal, waar wekelijks veel activiteiten plaats vinden en ook een buurtrestaurant wordt georganiseerd, opgeknapt. Echter er staan nog altijd zware stoelen die bij elke activiteit moeten worden versleept. Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan WijZ nu nieuwe stapelbare stoelen aanschaffen. De zware stoelen verhuizen naar de ontvangstruimte en vervangen hier een aantal oude “wiebelige” stoelen.

Bij deze bijdrage van het Oranje Fonds geldt het euro-voor-een-euro principe. Dat houdt in dat het Oranjefonds de financiële inbreng van WijZ verdubbelt tot een maximum van € 5.300 euro. Richard Hop, beheerder in de Terp, is heel verguld met de bijdrage: “Dit is heel mooi. Nu kunnen we de zaal veel beter gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld ’s morgens yoga in een lege zaal en kunnen we de nieuwe stoelen in stapels aan de kant zetten. ’s Middags vullen we de zaal weer met tafels en stoelen voor de bridgegroep. En ’s avonds is er dan weer volle bak met het buurtrestaurant, waarna we de stoelen met een doek kunnen afnemen. Ideaal.” Door de aanschaf van de nieuwe stoelen is de grote zaal in De Terp beter te gebruiken en heeft de ontvangsthal een meer gastvrije indruk.

Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Het afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranjefonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn als sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:

Reageer