VV Berkum door naar kwartfinale beker

Zwolle – VV Berkum heeft zich in een enerverende wedstrijd ten koste van SDC Putten geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker Oost. Aangezien na de reguliere speeltijd een 2-2 stand op het scorebord stond, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Berkum nam deze strafschoppen iets beter en won uiteindelijk deze serie met 7-6.

Berkum speelde een sterke eerste helft en kwam door doelpunten van Pascal Diender (40e minuut) en Frank Hoolsema (43e minuut) op een verdiende 0-2 voorsprong die eigenlijk, gezien de vele onbenutte kansen, hoger had moeten zijn. Vlak voor rust hielp Berkum de tegenstander met een verdedigingsfout, die koelbloedig door Jerry Geurtsen werd afgestraft, weer in het zadel (1-2). Na de thee viel Berkum terug en werd SDC Putten sterker. Toch kreeg Berkum ook in het tweede bedrijf een aantal riante mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde niet en daardoor was de gelijkmaker van Rick van de Ree in de 70e minuut een misschien logische consequentie.

In de strafschoppenserie werden de eerste vrijf strafschoppen door beide teams onberispelijk benut. Voor Berkum scoorden de gebroeders Van der Meulen, Pascal Diender, Arjen Westrik en Frank Hoolsema. Toen de 6e SDCP-penalty door Mathijs Bouwhuis werd gestopt, kon Dirk Muis het vonnis over SDCP voltrekken. Maar ook hij had zijn zenuwen niet in bedwang en zag zijn strafschop gestopt door René van Hemel. Nadat ook Ron Buters strafschop door Mathijs Bouwhuis uit de hoek werd getikt was het aan Kees Dorgelo voorbehouden om Berkum naar de volgende ronde te schieten.

Voor deze kwartfinale hebben zich naast Berkum inmiddels de volgende clubs geplaatst: De Bataven (Hoofdklasse zondag) , WAVV (3e klasse zondag), DOS ’37 (1e klasse zatersdag), FC Suryoye M., Juliana ’31 (Topklasse) . De laatste twee deelnemers worden op 27/2 bepaald door de duels DETO-HSC ’21 en WSV-VVOG. De loting voor de volgende ronde is op 26/2 om 16.00 uur.

Opstelling Berkum: 
Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan (79. Arjen Westrik), Yassine Assa (46.Ruud Wellenberg), Frank Hoolsema, William Potkamp (70. Marc van der Meulen), Pascal Diender, Youp Kok

Opstelling SDC Putten: 
René van Hemell, Richard Gooijer, Iwan Bos, Kees Pluim (56. Rick Degenaar), Justin van Groen, Rick van de Ree, Mehmet Kaya (70. Jeffrey van den Brink), Rob Buter, Gudo van Dronkelaar, Wouter de Bruin, Jerry Geurtsen (46. Olivier Pilon).

Door: G. Fröhlich 

Artikel delen:

Reageer