Groene Prijs 2014 voor Fietsersbond Zwolle

Zwolle – GroenLinks voorman Bram van Ojik reikte vrijdag de Zwolse Groene Prijs 2014 op 28 februari uit aan de Fietsersbond afdeling Zwolle. Voorzitter Marcel Span nam de prijs, een fraai certificaat en een passend lenteboeket dat inspireert om weer buiten te gaan fietsen, in ontvangst bij het ‘fiets-gevuldste’ stukje van de Zwolse binnenstad: de gratis bewaakte stalling van het Meerminneplein.

groene_prijs_2014_fietsersbond_zwolle_-_lores.jpg 

De Fietsersbond Zwolle denkt op concrete, kritisch constructieve manier mee met de gemeente en weet daarmee op een positieve manier aandacht voor fietsgebruik te genereren EN concrete inhoudelijke resultaten te behalen. Het recente stallingsonderzoek bevat bijvoorbeeld een nauwgezet onderzoek naar het gebruik en toereikendheid van de bestaande stallingslocaties, leidde bijvoorbeeld tot een reeks overgenomen of kansrijke aanbevelingen voor de gemeente. Zoals: benodigde aantallen plaatsen voor fietsen, betere promotie van sommige stallingsplekken, gerichter fietsparkeren op maaiveldniveau, en op voor fietsers, afgewogen met andere belangen, optimale locaties.

Er zijn veel meer concrete resultaten te vermelden:
Een gerealiseerde fietsrotonde, een vrijliggend fietspad langs de westzijde van de ring van de binnenstad, de oplossing van een gevaarlijke fietssituatie in de wijk Stadshagen… De Fietsersbond afdeling Zwolle is voortdurend oog en oor voor situaties in de stad die verbetering behoeven, denkt mee over oplossingen, en vergeet niet de vele positieve zaken die Zwolle de fietsers biedt ook te benoemen. De Fietsersbond Zwolle organiseert of werkt verder mee aan diverse activiteiten die het fietsen positief onder de aandacht brengen, of helpen bevorderen, zoals gratis controle en reparatie fietsverlichting, de Europese Mobiliteitsweek in Zwolle, enzovoorts. Deze opstelling en werkwijze dragen bij aan een goed leefmilieu in Zwolle, de gezondheid van de inwoners, en hebben algeheel een rol gespeeld in de nominatie van Zwolle (als kanshebber) voor Fietsstad 2014.

Achtergrond
De jaarlijkse Groene Prijs is sinds medio jaren negentig officieel door de gemeente Zwolle erkend, en wordt jaarlijks toegekend door GroenLinks Zwolle. De prijs wordt verleend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu en/of die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Zwollenaren konden kandidaten nomineren voor de prijs. Uit de inzendingen heeft de fractie van GroenLinks Zwolle de prijs toegekend aan de Fietsersbond afdeling Zwolle. Naast Bram van Ojik zijn van de Zwolse afdeling diverse leden aanwezig, waaronder lijsttrekker Patrick Rijke en fractievoorzitter Rana Berends. Bram van Ojik is van 10.30-12.30 uur in de binnenstad aanwezig, ook om in gesprek te gaan met inwoners.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.