Vraag het de lijsttrekker

Zwolle – Tijdens het verkiezingsdebat op 4 maart 2014 zijn alle Zwolse politieke partijen vertegenwoordigd. Kenmerk van deze avond is dat álle vragen gesteld mogen worden door inwoners van Zwolle en het debat over alle onderwerpen mag gaan. Daarmee wordt het debat interessant en toegankelijk voor alle burgers van Zwolle en wordt duidelijk wat zij de komende vier jaar belangrijk vinden. Dit programma is een bijzondere editie van Peper&Zout: smaakmakende gesprekken, in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en wordt georganiseerd door de Stentor en Windesheim (in Dialoog). De avond vindt plaats in Waanders in de Broeren, inloop vanaf 19.30 uur; start om 20.00 uur en entree is gratis.

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst op 4 maart in Waanders In de Broeren, gaan de politieke partijen reageren op vragen die door inwoners van Zwolle worden gesteld. Dat is het concept van deze avond. En niet één onderwerp staat centraal; over elk item kan een vraag gesteld worden. De Gehandicaptenraad Zwolle, De Herberg, Arbopositief en Zwolle Millenniumstad gaan in elk geval vragen stellen aan de politieke partijen. Studenten Journalistiek van Windesheim hebben een aantal partijprogramma’s onderzocht en vragen geformuleerd die ze aan de partijen gaan stellen. Daarnaast zijn de burgers aan zet voordat ze in het stemhokje staan.

In de komende weken gaan de politieke partijen in Zwolle de straat op en hebben ze een lange rij verkiezingsbijeenkomsten voor de boeg waarvan die op 4 maart er een is. Doel is de inwoners van Zwolle te overtuigen van hun partijprogram en ze naar de stembus te krijgen. Dat laatste is nog niet zo makkelijk. Peilingen geven aan dat de opkomst vermoedelijk niet hoog zal zijn. Toch gaat het de komende vier jaar wel ergens over. De crisis is nog steeds niet bezworen, bezuinigingen zijn nog noodzakelijk en een enorm pakket aan zorgtaken – inclusief bezuinigingen – komt op de gemeenten af. Hoe gaan de partijen dat doen? Hoe pakken ze dat aan? Welke keuzes worden er gemaakt? Dat kan per partij toch best verschillen.

Vraag het de lijsttrekker is een bijzondere editie van Peper&Zout: smaakmakende gesprekken in Zwolle in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Ook deze editie is gemaakt en wordt georganiseerd door Windesheim (in Dialoog) en de Stentor en vindt plaats in de bijzondere locatie Waanders In de Broeren. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en toegang.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Wat zielig zeg voor je man dat hij zoveel drinkt. Ja, dan heb je natuurlijk ook niet veel zin om te werken met een kater de volgende ochtend.

  Gelukkig woon je dan in Nederland, waar je zo een uitkering kan krijgen. En medeleven van de inwoners natuurlijk. Want het is allemaal niet makkelijk voor je en de kinderen.

  Dat Jenita62 zulke rare en vooral ongevoelige dingen kan zeggen tegen anderen. Foei, Jenita62!

  De klere, mijn man zit iedere dag met een kater thuis: kan ik wat meer bijstand krijgen? Geef die kerel van je een schop onder zijn hol en kom uit je slachtofferrol.  ⚠️ Meld

 2. Dat je in Nederland uberhaubt wegkomt met werkweigeren en doodleuk een uitkering trekken is al onvoorstelbaar. (het wordt zelfs beloond) Als je niet wilt werken? Ook geen geld en geen uitkering.


  ⚠️ Meld

 3. Ben het wel deels met jenita62 eens zoals zij in snelle reactie antwoorde.Bij de vraag zou ik ook denken hoe lang heb je de uitkering en wat heb je gedaan om er vanaf te komen door achter een baan aan te gaan .Velen wachten te veel af terwijl er in andere richtingen wel werk is maar ze perce het werk terug willen wat ze hadden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.