Het theater als huis van de stad

Zwolle – Een muziektheaterproject op maat van Enschede, Zwolle en Deventer en georganiseerd door Odeon De Spiegel Theaters, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Deventer Schouwburg. De artistieke leiding is in handen van interdisciplinair componist Keren Rosenbaum, geboren in Israël en wonend onder de rook van New York. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en werkt sindsdien over de hele wereld. Het Holland Festival vroeg haar om voor de editie van 2014 een voorstelling te maken in Amsterdam, maar daar zei ze “nee” op omdat ze al in Overijssel aan de slag gaat met DREAM COOK JUMP.

dreamcookjump.jpeg 

De voorbereidingen begonnen een jaar geleden. In het voorjaar van 2013 voerde Keren gesprekken met theatermedewerkers en potentiële deelnemers in de drie steden. Op basis hiervan formuleerde zij als uitgangspunt: c Wat doe je om te zorgen dat iemand zich thuis voelt? Je nodigt hem uit om te komen spelen, eten of slapen: DREAM COOK JUMP. Het drieluik opent op 5 juni met Dream in Enschede, gevolgd door Cook op 6 juni in Zwolle en op 7 juni 2014 is Jump in Deventer. Iedereen kan meedoen, jij ook! DREAM COOK JUMP wordt gemaakt met mensen en organisaties uit de stad (met amateurs, professionals, groepen, individuen, bedrijven, kortom iedereen!) Via de website www.dreamcookjump.com worden sinds 28 januari oproepen gedaan waarmee allerlei materiaal digitaal wordt verzameld.

Voor Zwolle bijvoorbeeld:

* Wat is je lievelingsgerecht? Stuur een foto of filmpje of deel recept.

* Er altijd al van gedroomd om drummer te worden? Stuur ons een filmpje van jou al drummend op de potten en pannen in de keuken of de vuile vaat.

* Welk deel van je huis is verboden toegang voor gasten? En de lijst is nog veel langer…én leuker!

Met deze ingrediënten maakt Keren Rosenbaum de 3 voorstellingen waar het publiek dus zelf aan mee kan doen als challenger. Het podium van Theater De Spiegel wordt op vrijdag 6 juni vanaf de middag tot de avond van en voor Zwollenaren. Meld je aan als challenger via www.dreamcookjump.com Alleen kijken op 6 juni mag natuurlijk ook, hierover later meer!

Meer informatie?

Om het gedachtegoed volledig te begrijpen is er meer informatie beschikbaar op www.dreamcookjump.nl.

Artikel delen: