PEC Zwolle – NEC in teken van G-voetbal

Zwolle – Zaterdag speelt PEC Zwolle tegen N.E.C. uit Nijmegen. Een mooie generale repetitie voor de halve finale in de KNVB Beker. Ook voor de G-voetballers van WRZV De Boog is het een belangrijke dag. Twee elftallen uit deze zaalvoetbalcompetitie, voor mensen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking, spelen namelijk voorafgaand aan PEC Zwolle – N.E.C. een wedstrijd in het IJsseldelta stadion. Zij spelen dus al een finale. Met één groot verschil: het zijn allemaal winnaars! 

PEC Zwolle United draagt het G-voetbal een zeer warm hart toe en organiseert dan ook al jaren samen met WRZV De Boog deze ‘finale’. Om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen, verzorgen de dames van PEC Zwolle Vrouwen donderdagavond een training. Overigens aan belangstelling geen gebrek, want zaterdag worden de teams luidkeels aangemoedigd door andere spelers van WRZV De Boog en Onderwijscentrum De Twijn. Zo’n 300 supporters hebben een kaartje gekregen om niet alleen hun medespelers, maar ook het eerste elftal aan te moedigen. Wanneer de overige supporters in het IJsseldelta stadion komen, is de voorwedstrijd al afgelopen. Echter in de rust van PEC Zwolle – N.E.C. worden er penalty’s genomen door een vijftal G-voetballers. En ook zij verdienen vanzelfsprekend een groot applaus. Ga er maar aan staan voor zo veel publiek

Ook jij kunt je steentje zaterdag bijdragen. Bij de opgangen van het stadion wordt gecollecteerd voor en door het Fonds Gehandicaptensport. Om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig dan alleen doorzettingsvermogen. 

Fonds Gehandicaptensport 
Fonds Gehandicaptensport richt zich uitsluitend op sport en is er voor alle sporters met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap, zowel op breedte- als op topsportniveau. Het Fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te vergroten en te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Meer informatie over Fonds Gehandicaptensport is hier te vinden. 

Artikel delen: