Kinderen in maart gratis met het OV

Zwolle – Een dagje uit in West-Overijssel, Gelderland of Flevoland? Reis met de regionale bus en trein naar je bestemming. In maart 2014 mogen kinderen tot 12 jaar gratis meereizen met een betalende passagier van 18 jaar en ouder. De actie is onderdeel van de campagne ‘Ervaar het OV’.

De actietickets zijn aan te vragen via de website www.ervaarhetov.nl. Het ticket, voorzien van naam en reisdatum, moet worden geprint om aan de buschauffeur of treinsteward te tonen. Op de website www.ervaarhetov.nl staat alles over de speciale acties op de bestemmingen en vele andere reisaanbiedingen. Daar staan ook de voorwaarden en de gebieden waar de actie geldig is.

De acties van Ervaar het OV zijn geldig in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland, met uitzondering van de regio Twente, gemeente Almere en alle lijnen van de NS. De actie geldt ook in de treinen van de Vechtdallijnen Zwolle-Emmen en Almelo-Marienberg.

E-ticket voorbeeld voorbeeldticket kinderen gratis maart 2014 (1066 kB, pdf)

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Echt belachelijk. Die jengelende blagen ook nog de hele dag in de bus.

  Toegegeven, ik heb een hekel aan kinderen, maar dit loopt echt de spuigaten uit. Geen cent meer naar die ettertjes.

  Eerst al klappen met geld voor de BSO, nu ook nog gratis reizen. Laat ze maar geld steken in die opgeheven buslijnen, krijgt men ook weer eens waar voor het geld.


  ⚠️ Meld

 2. Haten is wat anders dan een hekel hebben.

  Ik heb inderdaad niet veel met kinderen. Helaas ben ik zo oliedom geweest om ze ooit te nemen. En ik neem zelf verantwoordelijkheid voor die koters door ze (streng) op te voeden en niet lafjes naar de BSO te brengen.

  En als ik ze weer heb dan weten ze ook zeker dat ze papa niet aan de kop moeten jengelen want papa wordt dan niet blij. Maar ze krijgen voldoende eten, een warm bed en ze mogen naar buiten wanneer ze willen (graag zelfs!)

  Liefde krijgen ze wel bij hun moeder, met wie ik keurig alles regel betreft geld e.v.a. zaken.

  Maar nu on topic:

  Ik snap niet dat allemaal buslijnen eruit worden gegooid maar wel dat we gratis vervoer krijgen. Betaal liever wat meer, voor goede bereikbaarheid dan dit soort acties.


  ⚠️ Meld

 3. Slakje ik zou als ik een kind van jou was, gelukkig niet trouwens, helemaal niet meer naar jou toe willen. En lekker bij moeders blijven. “liefde krijgen ze wel bij hun moeder” . tjonge jonge. Een warm bed en voldoende eten krijgen ze daar vast ook wel. Sterkte kinderen van slakje met zo’n vader! Leuke actie trouwens van het O.V. !


  ⚠️ Meld

 4. @slakje; mijn 3 kinderen gaan niet naar de bso; jengelen niet (let op: ik heb een roze bril vwb mijn kinderen) en hebben een vader en moeder die nog wel onder 1 dak kunnen leven met elkaar. Mogen zij dan wel met de trein omdat ze dat helemaal geweldig vinden?

  Offtopic:

  En ik neem zelf verantwoordelijkheid voor die koters door ze (streng) op te voeden en niet lafjes naar de BSO te brengen.

  En een paar regels verder:

  Liefde krijgen ze wel bij hun moeder, met wie ik keurig alles regel betreft geld e.v.a. zaken.

  Kun je niet beter zeggen dat je de opvoeding subsidieert en uitbesteed hebt?

  En als ik ze weer heb

  Dat klinkt alsof ze enorm welkom zijn….

  Sterkte, maar dan met name voor je kinderen als ze weer een weekend moeten opdraven bij jou.  ⚠️ Meld

 5. @ewud

  Beetje flauw dat je zo op de man speelt, ik zeg toch ook geen nare dingen over jou? Kan dus wel wat minder he?

  En sterkte hebben mijn kinderen niet nodig, die zijn net als hun vader enorme winnaars. Die bedruipen zichzelf wel.

  Ik blijf herhalen: liever een kaartje wat duurder, dan al die opgeheven buslijnen.  ⚠️ Meld

 6. @Christiaan

  Niet naar de BSO toe, dat hoor ik nou graag!

  En inderdaad, ik ga ook liever achter de chickies aan, dan dat ik om de week met hen thuis zit. Maar het vaderschap vraagt nu eenmaal ook verantwoordelijkheden. Heb ik (helaas) zelf voor gekozen.

  En natuurlijk mogen zij lekker met het openbaar vervoer. Maar mooi op je eigen kosten, niet op die van de gehele maatschappij. Zowel direct als indirect.


  ⚠️ Meld

 7. Slakje, je dropt een bijzonder persoonlijk verhaal waarop mensen dan weer kunnen reageren. Niet zo raar dat het dan persoonlijk wordt…

  ON-topic:

  Goeie actie van het OV!


  ⚠️ Meld

 8. @slakje, , aan mijn reactie op jou opmerkingen is van mijn kant niets flauw aan. Je geeft zelf aan dat je zo oliedom geweest bent om ze ooit te nemen. En ze geen liefde geeft. “liefde krijgen ze wel bij hun moeder” Gek he als iemand dan medelijden met je kinderen krijgt! En ik ben daar niet de enige in gelukkig. Zo’n actie is hartstikke leuk van het O.V. Vooral voor gezinnen die het toch al niet zo breed hebben.


  ⚠️ Meld

 9. In mijn eerste reactie staat daar niks daarover. Daarop val je mij aan.

  En nee, ik vind het ook niet nodig voor die gezinnen, helemaal niet als het anderen geld/service gaat kosten.

  Je kunt lekker op fiets of met de benenwagen als je zonodig weg moet. Lekker gezond, je kinderen worden er sterk van en het kost niks!


  ⚠️ Meld

 10. Goeie promotie van het OV. Jammer dat de NS niet meedoet (ergens ook wel logisch), dan was het compleet geweest. Get’m while they’re young 🙂


  ⚠️ Meld

 11. @slakje. Hou toch op. Heb je de reactie van de heer of mevr Cristaanz wel goed gelezen? En daarna jouw reactie naar hem of haar? Kom op zeg. Je hebt al eerder laten blijken hoe je over kinderen denkt. Net als Christiaanz wens ik je kinderen veel sterkte toe. En is en blijft het een mooie actie van het openbaar vervoer in de regio.


  ⚠️ Meld

 12. Kinderen gratis met de bus. Stimuleer ze om juist vanaf jongs af aan met de bus te gaan. Zodat ze later hopelijk nog de veel te dure buskaarten kan aanschaffen.  ⚠️ Meld

 13. @Jo

  Per betalende passagier (18 jaar of ouder) mogen er maximaal drie kinderen tot en met 11 jaar gratis mee.

  In maart 2014 mogen kinderen tot 12 jaar gratis meereizen met een betalende passagier van 18 jaar en ouder.

  Het staat er met verschillende woorden maar er staat hetzelfde.

  tot 12 is hetzelfde als tot en met 11.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.