Inzameling voor kleuterschool in Gambia

Zwolle – Van 24 maart tot 16 april wordt de Kaa Kolli Kemo Nursery School in Gambia bezocht door Anne-Marije Docter uit Zwolle. Zij gaat drie weken meedraaien op deze school, die gratis en op vrijwillige basis, onderwijs biedt aan kansarme- en weeskinderen van 3 tot 7 jaar. Om de school te helpen met het opzetten van een basisschool, is Anne-Marije op zoek naar sponsoren die financieel willen bijdragen aan dit project. Ook elke andere vorm hulp in de vorm van goederen zijn meer dan welkom. 

 

gambia.jpeg 

 

Kaa Kolli Kemo Nursery School biedt gratis en op vrijwillige basis, onderwijs aan kansarme- en weeskinderen van 3 tot 7 jaar. De school heeft de komende jaren hulp nodig om naast de kleuterschool een basisschool te openen, zodat kinderen t/m 14 jaar ook naar school kunnen gaan en onderwijs krijgen. De kinderen zijn wees of komen uit kansarme families en kunnen geen onderwijs betalen. Voor meer informatie over de inzameling kijk op www.facebook.com/KaaKolliKemoSchool.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Zeker een goede zaak voor deze kinderen .Maar ik vraag mij af waar gaat het ontwikkelings geld eigenlijk heen in die landen .En heeft de Gambiaanse regering zelf niet de mogelijkheden om voor de kinderen te zorgen in hun land.Of gaat ook daar het geld in de zakken van de leiders


  ⚠️ Meld

 2. Tuurlijk hebben ze daar zelf in Gambia wel geld voor. Maar dat verdwijnt in de zakken van foute types. Als ze daar een kleuter school op vrijwillige basis kunnen aanbieden, doen ze hetzelfde ook maar met een basis school. En anders moet de regering daar zelf maar onderwijs regelen voor die kinderen.


  ⚠️ Meld

 3. En dan als blanke jonge vrouw op de foto met kleuters uit Gambia om te laten zien hoe begaan je bent met de wereld. Ik zie het veel op Facebook en andere social media…

  Dat vind ik nog treuriger dan Afrikaanse kinderen die geen onderwijs kunnen krijgen….


  ⚠️ Meld

 4. Gambia, the smiling coast, is een klein arm land. Het land heeft niets om uit te voeren. Nederland blinkt er uit in hulp aan met name scholen. Zo’n beetje alle scholen krijgen steun uit het buitenland. Goede zaak!


  ⚠️ Meld

 5. Inderdaad BertK , kan ze later mooi gebruiken voor haar c v. Als ze gaat solliciteren. Waar is die hulp nu precies voor nodig de komende jaren ? voor het bouwen van een nieuwe basisschool, les materiaal of dat ze een uniform kunnen dragen bijvoorbeeld ?


  ⚠️ Meld

 6. En maar negatief doen over dames die zich inzetten voor kinderen in moeilijke gebieden. Ik ben dan wel heel erg nieuwsgierig voor welk nobel doel jullie je dan wel inzetten. Anders zoekt stichting uit je nek lullen nog vrijwilligers.


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben benieuwd wat voor goed doel jij je inzet mul. Of ben je zelf ook vrijwilliger bij de stichting die je benoemd? Als je het graag wil weten: ik ben vrijwilliger in een verzorgingshuis. Ik vraag mij af wat kleding en knuffels met onderwijs van doen hebben trouwens. Neem dan onderwijs materiaal mee. Of bijv oude computers.


  ⚠️ Meld

 8. Schandalige reacties op dit mooie initiatief, ook de clichés worden weer van stal gehaald dat ontwikkelingsgeld in de verkeerde zakken beland. Natuurlijk is dat zo, want deze internet-reaguurders weten alles. Jullie moeten je kapot schamen!


  ⚠️ Meld

 9. E.woud, ik ben niet degene die laatdunkend doet over andermans inzet. Dus waarom bende benieuwd naar mijn inzet.? De waarde van je oordeel wordt bepaald door je referentiekader. Vandaar dat ik wel benieuwd ben naar het jouwe.


  ⚠️ Meld

 10. Wat een verbazingwekkende reacties op dit mooie en oprechte initiatief. Jammer dat het meerendeel van de mensen zo negatief is. Ik hoop dat Anne-Marije ondanks deze reacties blijft doorzetten. Mijn steun heb je!


  ⚠️ Meld

 11. Geen idee had ik dat mijn bericht al zo snel geplaatst zou worden op weblog Zwolle en nog verbaasder ben ik door alle reacties!
  63% van de mensen in Gambia leeft onder de armoedegrens en een sociaal vangnet zoals wij dat in Nederland kennen, hebben ze niet. Heb je geen werk? Dan is dat jammer, dan ben je afhankelijk van je familie voor onderdak en eten. Naar school gaan is voor kinderen een luxe en voor veel kinderen ook geen optie omdat zij in het gezin mee moeten helpen en hun steentje moeten bijdragen. Naar school gaan is een luxe en daarnaast ook nog eens kostbaar. Een gemiddeld maandloon in Gambia ligt tussen de ??35-??50. Een kind naar school laten gaan kosten ??50 per jaar. Dus je kunt je voorstellen wat een enorme bedragen dit zijn voor een gemiddeld gezin.
  Veel kinderen hebben weinig tot niks en daarom heb ik ook knuffels en kleding ingezameld. Dit heeft niks met de school te maken maar meer als een extraatje omdat wij het in Nederland toch niet meer gebruiken. Daarnaast heb ik van de ontvangen donaties voor elk kind een etui met stiften, kleurpotloden, liniaal en gummetjes. Ook heb ik krijtjes mee voor de school want dit is een zeer kostbaar goed en vaak hebben ze geen krijtjes tot hun beschikking en worden de lessen klassikaal gegeven.
  Wanneer ik eenmaal in Gambia ben, zal ik samen met het schoolbestuur kijken waar de meeste behoefte aan is en zal ik ervoor zorgen dat dit er komt. Dus ik zal geen geld afgeven en hopen dat het goed terecht komt, nee ik koop zelf de benodigdheden.
  De school heeft de ambitie om een basisschool te openen in de toekomst zodat op deze manier kinderen tot 14 jaar onderwijs kunnen krijgen. Om deze basisschool op te zetten, is wel iets meer nodig dan de donaties die ik tot nu toe heb ontvangen van vrienden en kennissen. Daarom zal ik in de toekomst ook diverse scholen in Nederland benaderen om te kijken of zij hieraan mee kunnen werken. Ik zal er zelf persoonlijk op toezien dat het geld ook daadwerkelijk goed wordt gebruikt en geïnvesteerd.
  Alle hulp van iedereen is meer dan welkom!  ⚠️ Meld

 12. Tuurlijk Leonardo ontwikkelingsgeld is nog nooit bij de verkeerde figuren beland. En word altijd gebruikt waar het voor bedoeld was/ is. Blijft mijn vraag nog steeds wat kleding en knuffels met onderwijs te maken heeft. Er zijn vast genoeg scholen hier in Nederland die wel oud les materiaal over hebben neem dat dan mee zou ik zeggen. En moet het echt jaren duren voor men kan starten met basis onderwijs? Dat met toch wel sneller kunnen lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 13. Leonardo wat wil je dat er op gereageerd wordt de Gambianen vluchten overal heen als je het nieuws in kranten leest .Dan raakt het vertrouwen toch op dat men van hieruit daar geld heen stuurt wat niet zijn doel bereikt.Ik gun die kindertjes ook een heel mooi leven en dat ze ook wat kunnen leren voor de toekomst maar het schijnt volgens berichten niet zo te gaan .


  ⚠️ Meld

 14. Ik vindt het een heel goed initiatief en ben blij dat er nog mensen zijn die zich ergens voor willen inzetten. Jammer alleen dat azijnzeikers en zuurpruimen het proberen tot iets negatiefs of naïefs te maken!!
  Mijn steun heb je Anne!


  ⚠️ Meld

 15. Jeetje, wat schrik ik van deze negatieve reacties. Waar zijn die boor nodig? Zo’n goed initiatief, iemand die zich persoonlijk bekommert om het welzijn van deze kindjes. Iemand die zelf van alles opzet en het zelfs zo ver doorvoert dat er een persbericht wordt geschreven om meer aandacht te krijgen, om meer geld in te kunnen zamelen. Iemand die haar vliegtickets en verblijfskosten uit eigen zak betaalt, die hier veel tijd voor vrijmaakt.
  Zijn er veel goede doelen? Ja! Heb je je vraagtekens bij sommige? Wie niet! Maar om een -zo overduidelijk- persoonlijk initiatief op deze manier publiekelijk af te zeiken, om zo bijdehand mogelijk te reageren over de rug van de inzet en passie van een ander… Mensen, ga je diep schamen. Zoek een hobby!


  ⚠️ Meld

 16. Jelske, hulde, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Dit initiatief is geweldig! We mogen trots zijn op zo’n stadsgenote met zo’n groot hart!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.