Seizoen ‘Fiets en Geniet’ start veilig met AED

Zwolle –  Het nieuwe fietsseizoen van de Zwolse organisaties ‘Fiets en Geniet’ en ‘WIJZ’ start woensdag 12 maart bij ‘Het Cultuurhuis’ in Zwolle. De fietsers gaan vanaf dan extra veilig op weg. Dankzij een financiële bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen heeft de fietsclub een AED kunnen aanschaffen. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat voor reanimatie bij een hartstilstand.

 

gasthuizen.jpg

Foto: Eva Posthuma 

 

“Hoewel we hopen het apparaat nooit nodig te hebben, zijn we ontzettend blij dat we het hebben kunnen aanschaffen”, zegt Marion de Mooij van ‘Fiets en Geniet’. ‘Fiets en Geniet’ richt zich op 55- plussers. “Mocht er onverhoopt iemand onderweg onwel worden, dan kunnen we reanimeren.” Meefietsen Tot eind oktober is er elke woensdag een begeleide fietstocht voor 55+ fietsliefhebbers. De eerste tocht start op woensdag 12 maart vanaf ‘Het Cultuurhuis’, Werkerlaan 1 in Zwolle. Rond 13.15 uur is er eerst de feestelijke overdracht van het AED-apparaat. Daarna start de tocht. De totale afstand is ongeveer 26 kilometer, de fietssnelheid is maximaal 15 kilometer per uur. De kosten voor deelname en koffie/thee bij terugkomst zijn € 2,50. Aanmelden en meer informatie: (038) 337 50 99.

Voorbereid op weg

 

Een paar jaar geleden volgden de meeste begeleiders van ‘Fiets en Geniet’ al een cursus reanimeren. “Zij volgen sindsdien ook jaarlijks een herhalingscursus”, zegt De Mooij. “Wat dat betreft zijn we dus voorbereid, maar in sommige situaties is reanimeren niet genoeg. Dan moet het hart een beetje worden geholpen. Dat kan met behulp van een stroomstoot. En daar is het AED-apparaat voor bedoeld. Dit is een dure aanschaf. Daarom zijn wij extra blij dat stichting De Gasthuizen zo gul was om dit financieel mogelijk te maken.”

 

De Gasthuizen

‘Fiets en Geniet’ kreeg de toekenning van De Gasthuizen na het indienen van een officiële aanvraag. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.