Deelnemers ontvangen certificaat Digisterker

Tegenwoordig worden steeds meer zaken via internet afgehandeld. Toch zijn er nog steeds zo’n 1,6 miljoen mensen in Nederland die hier moeite mee hebben. In samenwerking met de Gemeente Zwolle biedt de Bibliotheek sinds november 2012 de cursus Digisterker aan. Vrijdag kregen 11 deelnemers van de cursus het cerficaat uitgereikt van wethouder Filip Van As.

 

_mg_8720.jpg 

 

De cursus is bedoeld voor inwoners van Zwolle die al een beetje met internet kunnen omgaan. De deelnemers leren hoe ze informatie kunnen vinden op websites van de overheid. Ook leren ze wat DigiD is, hoe je dit aanvraagt en hoe je er allerlei zaken mee kunt regelen. De cursus Digisterker is inmiddels zes keer succesvol gegeven. Naast het werken met DigiD wordt er aandacht besteed aan veilig omgaan met internet en het wegnemen van angst. Sinds kort krijgen cursisten ook tips om te voorkomen dat men slachtoffer wordt van phishing. De groep die op 28 februari de cursus afrondde, is de eerste groep die gewapend is tegen phishing.

 

_mg_8721.jpg

 

_mg_8713.jpg

 

_mg_8717.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Deelnemers ontvangen certificaat Digisterker”

  1. Logisch dat men werkt met Windows, dat is waar de meesten thuis mee werken en dan geef je daarin de cursus gebaseerd, zo werkt dat in het onderwijs! Gesnapt?

  2. Eeh fiets mobiel, in welk jaar leef je? toch niet meer 2012? Er zullen heus wel mensen zijn die nog steeds Windows gebruiken, want als je er niet teveel van verwacht en niets anders gewend bent kan het best aardig werken, maar de meeste mensen zijn inmiddels er al lang vanaf. Daar komt bij dat in het onderwijs de vroegere koppelverkoop van Microsoft doorzichtig is geworden en door het management binnen scholen steeds meer gehekeld wordt. Het wordt er langzaam uitgewerkt en vervangen door vrije alternatieven of door in ieder geval gebruiksvriendelijkere alternatieven die de creativiteit bovendien veel beter stimuleren.
    Mensen nu nog, in 2014, leren om met Windows te gaan werken is hetzelfde als lopen wanneer je kunt rijden, afwassen wanneer je een afwasmachine hebt of rekenen met een telraam in plaats van een rekenmachine.
    De enige groep die af en toe nog Windows gebruikt is Gamers, maar ook die stappen steeds vaker over naar platforms als Steam die op diverse besturingssystemen werken.
    Dus nee, niet gesnapt en niet logisch. Wakker worden. 😉

  3. Hier ook nog een van die slaapkoppen die Windows gebruikt… Net zoals 90,8% van de internetgebruikers.

    Het aantal internetgebruikers met Windows 8 of 8.1 lag in december voor het eerst boven de 10 procent, het verouderde Windows XP ziet een flinke daling in gebruikers.

    Dat blijkt uit cijfers van statistiekenverzamelaar Net Applications. In totaal gebruikt 90,8 procent van de internetgebruikers een versie van Windows.

  4. @Gerard68 helemaal mee eens, maar ik vind wel dat je het mensen niet per sé kwalijk kunt nemen dat ze nog steeds Windows gebruiken. Veel mensen weten niet beter, worden verkeerd voorgelicht of denken dat het goedkoper is dan alternatieven. Ik denk dat het belangrijk is om juist goede voorlichting te geven om mensen bewust te maken van het feit dat ze van Windows af kunnen stappen, dan kunnen ze zelf beslissen of ze dat willen of niet.

    Ik had het realistischer gevonden als men volgens bovenstaand artikel getraind zou worden op modernere platformen zoals Mac OSX, de iPad of Linux (Ubuntu en Mint komen relatief steeds meer voor).
    Dan is het eerlijker, want dan kan men zelf beslissen wat het fijnste werkt alvorens tot een eventuele aanschaf van een apparaat over te gaan.

  5. Bericht door Dame, op 28 februari 2014 18:11
    Hier ook nog een van die slaapkoppen die Windows gebruikt… Net zoals 90,8% van de internetgebruikers.

    40,9% van de Weblog Zwolle-bezoekers, Dame. Wat nog relatief veel is.

    In de grafische sector gebruikt momenteel 4,1% van de mensen binnen Europa nog Windows. In de muzieksector is dit 7,4% en in de kunst ligt dit wereldwijd zelfs nog lager, als we kijken naar de browserstatistieken welke verzameld worden via de websites die deze doelgroepen bedienen.

    Bovendien heb ik wanneer ik in NL ben hier 5 tot 6 dagen in de week een model in de fotostudio, iedere dag een ander. De meesten hebben ook een laptop/notebook mee voor ideeën, naslag en inspiratie. De laatste keer dat ik een niet-Apple apparaat heb gehad hier was 21 september 2012. 🙂

  6. Zou die statistiekverzamelaar de boel dan oplichten? Volgens die cijfers (artikel was van 1 januari 2014) heeft 7,66% een mac en 1,59% Linux.

  7. Meerdere bovenstaande reacties gaan niet over het onderwerp van het artikel. De cursus werd gegeven in de bibliotheek en men werkt gewoon eenvoudig met Windows, gewoon goed voor de doelgroep n.l. senioren. Laat het ook zo zijn dat Seniorweb in de diverse cursus lokaliteiten voor de doelgroep leert omgaan met Windows en eventuele vervolg cursussen ook, daar is gewoon behoefte aan. Zo zit het precies in elkaar en daar is niets, dan ook niets mis mee. Als je mens wat wil gaan leren moet je aansluiten bij het bekende en dat vooral bij senioren en daar gaat het hier om.

  8. Het gaat hier over Windows of niet, maar niet over de kwaliteit van de digitale dienstverlening van de overheid zelf. Het feit dat er een cursus gegeven moet worden hoe je bij overheidsproducten moet komen/hoe je ze moet gebruiken, is natuurlijk al een enorm zwaktebod.

    Stel je voor dat bol.com eerst cursussen moest geven hoe je een boek moet bestellen op hun site. Ze waren morgen failliet. Maar de overheid, gedwongen winkelnering immers, sukkelt rustig door…

  9. Ik weet best dat er nadelen zitten aan Windows (net zoals die zitten aan OSX en de 16.000 Linux varianten). Maar doen alsof Windows nog maar iets in de marge is, is faliekant fout. Windows is nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem. Ik heb ook gevonden dat op 1-1-2014 dit meer dan 90% was:
    http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&qpcustomd=0

    Zeggen dat de meeste mensen het niet meer gebruiken, is of een beetje dom, of liegen met de hoop dat je eigen OS ooit zo groot wordt.

    En ja Hans, in sommige takken wordt de Mac veel meer gebruikt (media), maar het overgrote gedeelte van de kantoren staat vol met Windows machines. Waarom? Het wordt een heel stuk beter ge-support dan Linux en het is een heel stuk goedkoper dan Mac machines.

    Is Windows daarom beter? Nee, totaal niet, ligt er maar helemaal aan wat je er mee wil doen. Maar dat neemt niet weg, dat het verreweg het meest gebruikte OS is. En dat zegt ook nog eens niet dat Windows slecht is.

    @Gerard68 Steam draait nu ook op Linux of OSX, maar 95% van de games daarin niet 😛

Reacties zijn gesloten.