SP start campagne met versieringen

Zwolle – De SP trapt haar verkiezingscampagne zaterdag af. Zwollenaren die zich zaterdagochtend in de Binnenstad begeven zullen opmerken dat er verandering in de lucht hangt. De stadsbruggen zijn versierd met grote heliumballonnen en in de stadsgracht zijn SP-strandballen te zien. Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Het is tijd voor verandering in de Zwolse politiek. Op 19 maart kunnen Zwollenaren echt het verschil maken. Een stem op de SP is een stem op een 100% sociaal Zwolle.’

Volgens de partij is het tijd voor verandering. Een adequaat antwoord op de stijgende werkloosheid en een groeiend tekort aan sociale huurwoningen bleef de afgelopen vier jaar uit. Door toedoen van de forse bezuinigingen van de PvdA en de VVD komen steeds meer Zwollenaren in de knel. Siderius: ‘De SP weigert zich neer te leggen bij de bezuinigingspolitiek van dit stadsbestuur. De thuiszorg wordt voor 40% geschrapt, de sociale werkplaats gaat op termijn sluiten en ouderen en gehandicapten in verzorgingshuizen moeten verplicht verhuizen. Dat kan anders, dat kan veel socialer, dat kan met de SP.’

Met een programma dat zich richt op de speerpunten wonen, zorg, werkgelegenheid, bedrijvige economie en een einde aan geldverslindende prestigeprojecten gaat de SP de komende tijd met de mensen in gesprek. Siderius: ‘Wij hebben een realistisch maar vergaand programma dat de problemen echt aanpakt. Onze kandidatenlijst is een mooie mix van ervaring en vernieuwing. Wij zijn klaar voor verandering.’ Zaterdagmiddag staat de partij onder andere in Holtenbroek en zondag is de SP in het centrum te vinden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik heb die ballonnen gezien onder de bruggen, maar als je het niet weet kom je niet op de SP, want die naam valt in het geheel niet op.

  2. Het is altijd wel leuk om van te voren te schreeuwen dat het socialer MOET. Ik wil van de SP weleens horen hoe ze dat denken te financieren met alle bezuinigingen die eraan komen.

Reageer