PEC Zwolle – NEC voorbeschouwing

Zwolle – Na de thuiswedstrijd van vorige week tegen Heracles Almelo neemt PEC Zwolle het zaterdag in het eigen IJsseldelta stadion op tegen N.E.C. De ploeg uit Nijmegen kent een matig seizoen. Vanaf de eerste speelronden bevindt het zich in de onderste regionen van de ranglijst. Wel heeft het team van trainer Anton Janssen sinds de start van de tweede seizoenshelft de weg naar boven wat meer gevonden. Zo werd er gewonnen van ADO Den Haag en twee weken geleden in Waalwijk van RKC. Ondanks deze zeges bevinden de Nijmegenaren zich nog altijd op een onveilige zeventiende positie, met 24 punten, uit 25 wedstrijden. PEC Zwolle staat momenteel op een mooie achtste plek, met 33 punten uit 25 wedstrijden.

01-09-2012_pec_zwolle-nec_02.jpg 

Eerder dit seizoen troffen de ploegen elkaar in Nijmegen. Op een warme zomeravond liep PEC Zwolle eenvoudig uit naar een 1-5 overwinning. De Zwolse doelpunten kwamen op naam van Drost, Mokotjo, Benson (2x) en Mokhtar. Vorig seizoen waren de rollen nog omgedraaid en trakteerden de Nijmegenaren PEC Zwolle op een forse thuisnederlaag. Door een vroege rode kaart van doelman Ter Wielen en twee benutte strafschoppen van Koolwijk was de wedstrijd voor de rust al gespeeld. Uiteindelijk liep N.E.C. nog uit naar 0-4, terwijl de Blauwvingers ruim een half uur met negen man op het veld stonden, aangezien ook Joey van den Berg een rode prent gepresenteerd kreeg.

Naast het competitieduel van zaterdag, staan de ploegen ook op woensdag 26 maart in Zwolle tegenover elkaar. Dan wordt er gestreden voor een plek in de finale van de KNVB Beker. Voor beide ploegen een mooie kans om historie te schrijven. Een winstpartij voor de Zwollenaren, zou betekenen dat de club voor de derde maal in de geschiedenis uitkomt in de eindstrijd om de nationale beker. Zowel voor de competitie- als bekerwedstrijd tegen N.E.C. zijn nog kaarten te verkrijgen. Wacht niet langer en schaf vandaag nog jouw kaarten voor deze spannende duels aan! Hier lees je hoe aan een entreebewijs te komen.

De wedstrijd van zaterdag begint om 18.45 uur. Scheidsrechter is Dennis Higler, hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Diks, Van Zuilen en Berben. Ben je niet in de gelegenheid om naar het IJsseldelta stadion te komen? Volg de wedstrijd dan via FOX Sports of het Twitter-account van PEC Zwolle. Hier worden gedurende het hele duel updates geplaatst. Ook in de uitzending van PEC Zwolle TV wordt er voorbeschouwd op de wedstrijd tegen N.E.C. door aanvoerder Bram van Polen. Deze uitzending zie je hier.

Laatste onderlinge resultaten in Zwolle: 
1 september 2012 PEC Zwolle- NEC 0-4 (Eredivisie) 
21 februari 2004 FC Zwolle- NEC 2-1 (Eredivisie)  
14 december 2002 FC Zwolle- NEC 0-0 (Eredivisie) 
28 augustus 1993 FC Zwolle- NEC 1-1 (Eerste divisie) 
27 november 1992  FC Zwolle- NEC 1-3 (Eerste divisie) 
3 april 1992 FC Zwolle- NEC 2-0 (Eerste divisie)

Bron: peczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Geloof absoluut in een geweldige overwinning! 3-1 als we dr vol op gaan vanaf de start. Erg jammer dat Mokotjo er net nog niet bij kan zijn. Hoop trouwens dat het een beetje rustig rondom de verschillende supporters groepen blijft, nek en PEC liggen elkaar volgens niet echt. Zagen we vorig seizoen ook al. Stadion uitverkocht hoorde ik! Mooi hoor, Zwolle voetbal stad. Wie had dat gedacht vier jaar geleden.

Reageer