Arjan Harsevoort nominatie voor Zeldzame Engel

Zwolle – Verpleegkundig specialist Arjan Harsevoort van afdeling Orthopedie is een van de oprichters van het Isala Expertisecentrum osteogenesis imperfecta (OI). Hij werd genomineerd voor de titel Zeldzame Engel in de categorie wetenschappers/zorgverleners vanwege zijn nauwe betrokkenheid bij zijn patiënten.

image002.png 

De Zeldzame Engel Award werd zaterdag uitgereikt aan mevrouw Professor Stumpel door Tweede Kamerlid mevrouw Pia Dijkstra. Osteogenesis Imperfecta is een erfelijke, aangeboren aandoening van het bindweefsel waarbij sprake is van een breekbaar skelet. Meer informatie: www.isala.nl/orthopedie. Arjan nam het op tegen Professor Stumpel, kinderarts en klinisch geneticus. Zij zet zich al ruim 30 jaar in voor kinderen en volwassenen met zeldzame genetische syndromen. Sinds 2002 is zij hoogleraar met als leeropdracht de diagnostiek van zeldzame syndromen en verstandelijke beperkingen. Arjan: "Het was een bijzondere bijeenkomst, vooral omdat ook patiënten aanwezig waren voor support. Hartverwarmend! En natuurlijk felicitaties voor professor Stumpel, heel erg verdiend."

Isala Expertisecentrum osteogenesis imperfecta Het expertisecentrum kent een multidisciplinaire aanpak waarbij de patiënt op een dag door meerdere specialisten wordt onderzocht. Na het bezoek wordt een gezamenlijk advies gegeven. Samenwerking en kennisdeling over complexe en zeldzame aandoeningen leidt tot een kwalitatief goede diagnostiek, betere zorg en een betere behandeling en voorlichting. Dit is niet alleen een voordeel voor de patiënten, maar ook voor de specialisten en zorgverleners die hun specialisme of expertise ontwikkelen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wat een geweldige erkenning voor al je bloed, zweet en tranen die je inzet voor je werk, je patiënten en je collegae.
    Ontzettend gaaf om dit te lezen, laat anderen daar vooral een voorbeeld aan nemen.

    :D:D:D

Reageer