Carnavalsoptocht Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag vond de jaarlijkse grote carnavalsoptocht plaats in Sassendonk. Een bonte stoet van 50 wagens en groepen paradeerde door de binnenstad van Zwolle. Langs de route stonden, mede door het goede weer, duizenden bezoekers het kleurrijke geheel te bewonderen. 

optocht_14-65.jpg

Stadsprins Paulus I, burgemeester Henk Jan Meijer en andere prominenten namen op de Luttekestraat het defilé af. Het aantal wagens lijkt elk jaar wat af te nemen. In 2010 bestond de carnavalsoptocht nog uit 80 wagens en groepen. In 2011 70 en in 2013 62. Dit jaar dus weer minder, maar niet minder mooi. De optocht, die iets later van start ging door een medisch voorval, baande zich in ongeveer een uur een weg door het stadscentrum van Zwolle. De Sassendonkers lieten zich van hun beste en grappige kant zien.

optocht_14-78.jpg 

optocht_14-11.jpg

 optocht_14-2.jpg

Via Lees verder meer foto’s… En er volgen later vandaag nog meer! 

optocht_14-14.jpg
 
optocht_14-24.jpg
 
optocht_14-84.jpg
 
optocht_14-107.jpg
 
optocht_14-99.jpg 
Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ik vind het niet kunnen dat politieke partijen meedoen. Dat is makkelijk scoren bij zo’n groot publiek, maar het maakt de optocht niet aantrekkelijker. Straks doen alle 11 partijen mee?? Met Willem Lucht voorop.


  Maak melding

 2. @terstal

  Dat dacht ik vooraf ook, maar Groen Links had het met Mister Bean best leuk ingekleed.

  Ik vind het storender dat er nauwelijks (geen?) Zwolse muziekkorpsen meededen. Die kwamen uit Wezep en Hattem, maar waarom ook niet uit Zwolle? Willen ze niet?


  Maak melding

 3. De LWL past prima bij Carnaval, dat is eerder cabaret dan een serieuze politieke partij. Dus met dit zottenfeest kunnen ze prima mee in de optocht met Prins Willem Klucht de Eerste als Stadsprins!


  Maak melding

 4. @Ange dat wordt door de gemeente gedaan en betalen we allemaal samen voor. Zijn zo wel meer zaken waar maar een deel gebruik van maakt, maar we wel samen betalen.


  Maak melding

 5. hallo zwollenaarisback waarom moet ik naar de begonia’s, en hoe kom je erbij dat ik een zuurpruim ben, ik vroeg me alleen af of de veroorzaker ook het ruin opruimt, met het vuurwerk wordt dat wel verlangt, maar bij carnaval niet, waar is het verschil??? lijkt me een goed plan om op aswoensdag met z’n allen de troep op te ruimen en dan het normale leven weer op te pakken


  Maak melding

 6. Tjonge, @Ange …wel goed opletten he, om half 5 ging er alweer een veegwagen van de gemeente over de Assendorperstraat!! Complimenten gemeente!


  Maak melding

 7. Tja…. Ik voorspel dat de optocht volgend jaar nog kleiner wordt. In Zwolle wordt carnaval gewoonweg niet begrepen! (vele goede bedoelingen ten spijt!). Gelukkig was het dit jaar iets beter voor mekaar dan vorig jaar. Toen vroor het enorm en was er circa 3 uur vertraging waarop honderden kinderen verkleumd en intens verdrietig afdropen… Vanuit de carnavalvierders echter geen enkel begrip: enkel scheldpartijen en uitspraken als dat je dan maar K3 DVD’s moet kijken… Sindsdien ben ik geheel klaar met de carnavals optocht in Zwolle. Mij zul je er nooit weer zien! Ik ga wel naar bv. Raalte, waar ze het wel begrepen hebben.


  Maak melding

 8. Ik ben voor het eerst niet naar de optocht geweest. Zoals gezegd, het wordt er allemaal niet beter op. Eigenlijk hoort carnaval ook niet boven de grote rivieren 😛


  Maak melding

 9. Carnaval wordt hier gevierd door een klein deel en heeft daardoor duidelijk niet de sfeer die het onder de grote rivieren en in een deel van Duitsland wel bevat.


  Maak melding

Reageer