Man na achtervolging aangehouden

Zwolle – Vrijdagavond 28 februari is een 28-jarige man uit Zwolle op de vlucht geslagen voor de politie en na een achtervolging aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de wet Wapens en Munitie.

Rond 21.20 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist die over de N35 richting Raalte reed in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op de Heinoseweg stopte de auto, waarna de politie de inzittende via een uitpraatprocedure sommeerde uit de auto te stappen. Kort nadat de man uit de auto was gestapt, stapte hij snel weer in de auto en reed met zeer hoge snelheid weg in de richting van Zwolle. Agenten zetten de achtervolging in waarbij snelheden van rond de 160 km/uur werden bereikt. De 28-jarige man haalde daarbij diverse keren zeer gevaarlijk in, waardoor tegemoetkomende auto’s moesten uitwijken. De automobilist gooide onderweg een tasje met munitie en een vuurwapen uit de auto.

In Wijthmen (gemeente Zwolle) werd door de politie een wegversperring opgezet. Toen de automobilist vlak voor de wegversperring wilde keren op de weg kon hij door een politieauto tot stoppen worden gebracht. Hierbij raakten de auto van de man uit Zwolle en de politieauto beschadigd. De politieauto kon niet meer rijden en werd afgesleept. Agenten sommeerden de man opnieuw met een uitpraatprocedure om uit de auto te komen. De man stapte uit zijn auto en werd aangehouden. Er werd geen vuurwapen meer in de auto aangetroffen. Het eerder uit de auto gegooide tasje is door de politie aangetroffen op de Heinoseweg. Het bleek dat het vuurwapen dat door de man uit de auto was gegooid, terecht was gekomen in de bumper van een tegemoetkomende auto. De bestuurder van deze auto meldde dit bij de politie. Het tasje met munitie, het vuurwapen en de auto van de 28-jarige man zijn in beslag genomen. Het bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau weigerde hij echter om mee te werken aan een ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens ondermeer illegaal wapenbezit, gevaarlijk rijgedrag en het weigeren van de ademanalyse. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Maar toch zie je ze te weinig in de wijken surveileren Plantje en daar bevind zich vaak veel criminaliteit .Het geval hier betrof weer de buitenwegen.Ik blijf erbij als er meer blauw continu door de wijken surveileerd het de criminaliteit afschrikt zoals overvallen ,inbraken enz.

 2. Tsjonge, dat is inderdaad een indrukwekkend en ook nog eens zeer
  doeltreffend optreden van de politie. Angstaanjagend verhaal zeg.
  Eens met Plantje, mega goed werk van de Politie.
  Ook ben ik het eens met Pjotr trouwens, Zwolle zou er denk ik
  enorm op vooruit gaan als de politie veel en veel meer aanwezig
  zou zijn, in het stadsbeeld, en in de wijken.
  De criminaliteit rijst de pan uit immers.
  Als dat niet haalbaar is vanwege de kosten, dan is wellicht
  het idee van de vvd om overal camera’s te plaatsen een goed
  alternatief.

 3. Preventie komt niet in het woordenboek van de politie voor, daarom zie je ook geen blauw in wijken waar het nog aardig goed gaat.

  De stadswacht is ook wegbezuinigd en is helemaal niks voor terug gekomen.

Reageer