Klijnsma in gesprek met inwoners Zwolle

Zwolle – Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) gaat op zaterdag 8 maart in gesprek met Zwollenaren. Vanaf 13.30 uur is de staatssecretaris samen met de Zwolse PvdA-lijsttrekker Nelleke Vedelaar en andere PvdA’ers te vinden bij het Diezerplein. Vanaf 14.30 uur is Klijnsma te gast bij Resto VanHarte (de Terp) Radewijnstraat 1, waar ze in gesprek gaat met bezoekers.

“We staan voor een sterk en sociaal Zwolle met buurten waar iedereen zich thuis voelt”, zegt PvdA-lijsttrekker Vedelaar. “We willen graag weten wat er speelt onder de bewoners en daarom zoeken we ze op.” Goede buurten betekent ook dat de mensen die er wonen, werk hebben of de zorg krijgen die ze nodig hebben. Vedelaar: “Samen met werkgevers, maatschappelijke instanties en onderwijsinstellingen zorgen we dat er voor iedereen werk is. Door intensief samen te werken, creëren we banen, stageplaatsen en werkervaringsplekken. Zo kunnen bijvoorbeeld jongeren de broodnodige ervaring opdoen en mensen die werkloos zijn weer aan de slag.” “We vinden het ook belangrijk dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen, in de buurt waarmee ze vertrouwd zijn. Ook als ze zorg nodig hebben. Zorgverleners moeten daarom meer uitgaan van wat cliënten zelf nog kunnen en woningen moeten op de veranderingen in een mensenleven zijn gebouwd.” Tijdens haar bezoek aan Zwolle, gaat staatssecretaris Klijnsma ook langs bij Resto VanHarte. Dat is een initiatief dat één of twee keer per week een gezonde maaltijd verzorgt in bijvoorbeeld een buurthuis of school. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen daar werkervaring op onder begeleiding van professionele koks.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Samson wil de stad socialer maken. Beste meneer Samson, mede door het beleid van uw partij worden bejaarden binnenkort uit hun vertrouwde zorginstelling gezet. Ik begrijp niet dat de PVDA het woord sociaal nog durft te gebruiken.

 2. Neemt Jetta Klijnsma ook Mark Rutte mee?
  tenslotte kunnen ze samen een rechtse partij regeren.
  Wie gelooft nu nog in de PVDA?
  Als iemand het gezicht van de PVDA belachelijk heeft gemaakt is het Jetta Klijnsma wel, ik ben echt benieuwd als ex PVDA stemmer wat er vanuit Den Haag in Zwolle gebracht gaat worden.

 3. Weg met dat mens. Haar ideeen en haar partij zetten mensen nog meer aan de voedsel bank en nederland de afgrond in. Ze sporen echt niet.

 4. >:(als mevrouw Klijnsma en Vedelaar begaan zijn met de medemens, gaan ze langs bij de zorginstellingen en bejaardentehuizen om de mensen uit te leggen waarom een deel van de bewoners binnenkort worden uitgezet. Enige tijd geleden stond de PVDA op de foto bij Zorginstelling de Molenhof, keurig met rode rozen om zieltjes te winnen. Het hadden zwarte rozen met doornen moeten zijn, want deze partij heeft als regeringspartij mede besloten dat een deel van deze mensen binnenkort hun vertrouwde zorginstelling moeten verlaten. Hoezo sociaal, hoezo zorg om ouderen, hoezo luisteren en in gesprek met bewoners, hoezo de zorg krijgen die je nodig hebt. Hypocriet anders kan ik het niet noemen. Het is beter dat deze staatsecretaris in Den Haag blijft en aan het werk gaat.

 5. Rozen geven is een teken van liefde en dat straalt er van de PVDA niet meer af .Die rukt de liefde uit zijn verbant en stuurt een ieder in de problemen door wat eerst met liefde gegeven is af te pakken .Men moet bij de gemeenteraad verkiezingen deze landelijke politicus hier helemaal niet heen halen .De betreffende wethouders van die partijen moeten voor de dag komen en hun beloften waar maken ten gunste van hun burgers in die gemeente .Eerst maar eens iedere burger gelijk belonen en de graaiers praktijken uitbannen .En dan banen creeren voor een ieder die hier op zijn geboortegrond woont .

 6. Laat die mensen toch aan het werk gaan er is genoeg te doen in Den Haag,zie nog die Opstelten deur aan deur gaan om uit te leggen dat als je op de VVD stemde de knip weg zou gaan .Rene DeHeer kan dat zelf net als Nelleke Vedelaar het ook zelf wel kan

Reageer