Michel Mulder sprintkampioen, Van Beek zilver

Zwolle – Michel Mulder is zaterdagavond in het Olympisch Stadion te Amsterdam voor het eerst in zijn carrière Nederlands Kampioen Sprint geworden op de schaats. Er was meer Zwols succes, Lotte Van Beek won het zilver op de NK Sprint. 

mulder2.jpeg

Na twee ritten op de 500 meter en de 1.000 meter was Michel Mulder, de regerend Wereldkampioen en Olympisch kampioen op de 500 meter, het snelst van allemaal. Net als op de eerste dag won Mulder ook zaterdag de 500 meer. Op de kilometer moest de Zwollenaar nog flink aan de bak, maar zijn voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Hein Otterspeer werd tweede. Kjeld Nuis eindigde op de derde plaats. Lotte van Beek stond na de eerste dag al op een fraaie tweede plaats. Die positie kon ze vasthouden. Vooral de winst op de 1.000 meter met een baanrecord  van 1.17,95 minuten was klasse van de Zwolse. Ze moest in het klassement alleen Margot Boer voor laten gaan. Zij won het goud. Het brons was voor Thijsje Oenema.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goed zo Muldertjes jullie zetten Zwolle weer mooi op de kaart!
    Top prestaties, leuk om na te kijken. Sven is niet meer de beste, hopen dat hij dat een keer in ziet!

  2. hé holtenbronx je vergelijkt appels en peren ik zie de muldertjes nog geen 10 km in pak weg 13 1/2 min rijden, hoewel ik vind dat ze gigantisch zijn, maar wel op de korte afstanden, top zelfs, ik ben trots op ze, ze zetten Zwolle goed op de kaart.

Reageer