Grote carnavalsavond d’Oelewappers

Zwolle – Op zaterdag 1 maart, de zaterdagavond van Carnaval 2014, was het weer tijd voor de  jaarlijkse Grote Avond van carnavalsvereniging d’Oelewappers, uiteraard in haar hofresidentie De Vrolijkheid te Zwolle.

 

Op deze avond werden eerst de verenigingsonderscheidingen uitgereikt, o.a.: Het Gouden Uiltje voor het bereiken van het 11-jarig Hof lidmaatschap voor Jeannette Bergman in het Grootvorstendom. De zilveren speld was er voor het bereiken van het 22-jarig Hof lidmaatschap voor Erik van Essen in de Raad van Elf. De onderscheiding van de Federatie Europese Narren (FEN) voor Eddy Heidenrijk en Rob van Dalen wegens hun werkzaamheden als trainer van de dansgarde respectievelijk voor het opzetten van onze vernieuwde website. De “Dollekamp”, binnen d’Oelewappers de meest gewaardeerde onderscheiding, werd dit jaar uitgereikt aan Jitse ter Schuur. Jitse heeft zich  ingezet als voorzitter van cv d’Oelewappers, en ook is hij al jaren onze ceremoniemeester. Rob van Dalen trad na een stageperiode toe in de Raad van Elf, en oud prins Han van Dalen werd door de jongste grootvorst d’lanoR op ludieke wijze opgenomen in het Grootvorstendom.

 

Vanaf 21.00 uur startte een wervelende feestavond in de grote zaal van De Vrolijkheid, waarbij verscheidene carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, Oelewapperleden en “loslopende”  carnavalsvierders onder de klanken van discotheek Lieverst Sound en hofkapel kapel That’s All hun opwachting maakten bij de Hoogheid der Oelewappers: Prins Erik, zijn adjudanten Links en Rechts, en zijn hofnar Belletje.

 

Verrassing deze avond was het bezoek van het zangduo “Project X” uit Lampegat (Eindhoven) die op geheel eigen wijze een optreden heeft verzorgd als dank voor het feit dat een flink deel van d’Oelewappers als figurant heeft geacteerd in een clip, behorend bij een nummer van het duo.

 

Hoogtepunt van de avond: om 23.11 uur maakte Dineke Schulte,  voorzitter van de vereniging,  bekend  dat blaaskapel That’s All  dit jaar tot Primus Inter Pares van d’Oelewappers is gekozen! (Primus Inter Pares: De eerste onder zijn gelijken.)

Deze onderscheiding, welke voor het eerst is uitgereikt in 1982, is een manier waarop d’Oelewappers haar waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop That’s All  zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in  Sassendonk in het algemeen, en voor de carnavalsavonden van d’Oelewappers in het bijzonder.

Artikel delen:

Reageer