Be Quick organiseert rolstoelbasketbal toernooi

Zwolle – Basketbalvereniging Be Quick’28 organiseert zaterdag 15 maart de laatste toernooidag voor de rolstoelcompetitie. Het toernooi zal aanvangen om 10:30 uur. Dit zal plaatsvinden in de sporthal van de Calo Windesheim aan de Campus 2-6 in Zwolle.

Het rolstoelteam van Be Quick’28 komt dit seizoen voor het eerst uit in de landelijke rolstoel toernooi divisie C poule oost van de Nederlandse Basketbal Bond.  De reguliere wedstrijden in deze poule worden in toernooivorm afgewerkt. Aan het eind van deze dag start om 16:00 uur de laatste wedstrijd en dan zal bekend zijn wie de kruisfinales en finales gaan spelen om het kampioenschap. De finale ronden worden elders in het land gespeeld.

In de maand april start Basketbalvereniging Be Quick’28 met clinics waaraan jeugd rolstoelbasketballers kunnen deelnemen. Zodat ook zij in het nieuwe seizoen kunnen starten in de reguliere jeugd rolstoelbasketbalcompetitie. Dit project is een samenwerking met onder andere Sportservice Zwolle en wordtondersteund door de Gemeente Zwolle, Sportservice Overijssel, Special Heroes en De Vogellanden.

Be Quick’28 is een basketbalvereniging voor zowel valide als minder valide sporters. Meer informatie hierover is te vinden opwww.bequick.net.

Artikel delen:

Reageer