Verstandelijk beperkte jongeren naar PEC Zwolle

Zwolle – Een groep van 20 jongeren, de helft vrijwilligers en de helft jongeren met een licht verstandelijke beperking, zijn zaterdagmiddag 1 maart samen naar PEC Zwolle tegen N.E.C. gegaan. De vrijwilligersactie had als doel Zwolse jongeren in actie te laten komen voor Zwolse jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Hanneke Giesbers, initiator van de actie, heeft daarvoor Stichting Present, Frion en PEC Zwolle benaderd. "Alle deelnemende partijen waren direct enthousiast. PEC Zwolle stelde de kaarten ter beschikking en Stichting Present Zwolle bracht de groep vrijwilligers in contact met de jongeren van Frion. Alles kwam mooi bij elkaar op deze manier." Afgelopen zaterdag is de groep naar PEC Zwolle–N.E.C. gegaan. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst gezamenlijk gegeten bij het Frion huis in Zwolle-Zuid waar de jongeren met een licht verstandelijke beperking wonen. Zo kon er kennis gemaakt worden en hebben de jongeren laten zien hoe ze wonen. 

“Vrijwilligerswerk is gewoon leuk”
Hanneke Giesbers, over het belang van dit soort acties: “Het is bijzonder mooi om te zien wat zo’n avond betekent voor jongeren. De jongeren met een licht verstandelijke beperking zie je zichtbaar genieten van alles in het stadion. Aan de jonge vrijwilligers merk je dat ze zien dat vrijwilligerswerk echt leuk kan zijn. Beide doelen zijn dus zeker behaald.’’

Artikel delen:

Reageer