Jesus Christ Superstar in Zwolle

Zwolle – Op zaterdagavond en zondagmiddag 5 en 6 april brengt het Zwols Muziektheater de beroemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber “Jesus Christ Superstar”op de planken van Theater De Spiegel.

jcs_poster_a4.jpeg 

Door de bril van apostel Judas wordt het lijdensverhaal van Jesus opgetekend en vormgegeven in wanhopige, maar emotionele, aangrijpende melodieën. Hierin is Maria Magdalena’s I don’t know how to love him voor velen het onbetwiste hoogtepunt. Voor sommigen is het onvervalst jeugdsentiment, maar ook voor de jongere generaties blijft het verhaal nog steeds actueel. Zeker zo vlak voor Pasen. Regisseur Dick van Ommen kiest voor een hedendaagse vormgeving waarbij de traditionele elementen in een origineel decor met veel lichteffecten worden geplaatst. De musical wordt in de originele Engelstalige uitvoering gebracht.  Voor de hoofdrollen tekenen Yko Hoekstra (Jesus), Annelie Franken (Maria Magdalena) en Hugo Woldendorp (Judas).

Het Zwols Muziektheater staat onder leiding van Jenny van Ark en wordt begeleid door de band van Henk Doest. Jasmijn Utermark neemt de choreografie voor haar rekening.

Kaarten voor de twee voorstellingen zijn verkrijgbaar via het bestelformulier op de website www.zwolsmuziektheater.nl.

Artikel delen:

Reageer