Haak mee voor couveusebaby’s

Zwolle – In samenwerking met het Stedelijk Museum Zwolle houden Hobbyshop Reuvers, Rits in, en het Handwerkcafe Zwolle op 9 april en 14 mei een Haak-Inn voor de Couveusebaby’s van Zwolle.

Met het organiseren van de Haak-Inn willen de organisatoren vanuit Zwolle mee werken aan het initiatief van Stichting Earlybirds Fotografie. In het Stedelijk museum wordt een expositie gehouden: "De millenniumdoelen in de geschiedenis van Zwolle". Eén van deze milleniumdoelen is het terugdringen van kindersterfte, en de organisatie wil graag mee helpen dit doel te behalen. De Haak-Inn wordt georganiseerd om samen met zo veel mogelijk deelnemers, speciale knuffeltjes te haken voor couveuse baby’s. De knuffeltjes die tijdens de Haak-Inn gehaakt worden hebben strengels welke de navelstreng nabootsen. De couveuse baby’s houden zich vast aan deze strengels en worden daar rustig van. Tevens trekken ze niet meer aan de ziekenhuisdraadjes  zoals hun infuus of sonde.
De Haak-Inn wordt gehouden in het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, op de tweede verdieping vanaf 13:30 uur. Voor deelname wordt entree gerekend voor het museum à € 1.50  maar met museum jaarkaart uiteraard gratis. U krijgt tijdens de Haak-Inn een kopje koffie of thee gratis. U word gevraagd voor de Haak-Inn zelf een haaknaald 2.5 of 3, eventueel restjes garen (let op wel goedgekeurde garens) en schone panty’s mee te nemen. Er zullen ook materialen ter beschikking gesteld worden maar als u nog garens heeft, neem ze dan mee. Kunt u niet haken maar wilt u wel helpen door bijvoorbeeld de knuffels in elkaar te zetten, dan bent u ook van harte welkom. Wanneer u thuis alvast wilt beginnen met haken, dan kunt u de gemaakte gemaakte knuffels ook op deze middag inleveren. Ga voor meer informatie, de patronen van de knuffeltjes of het aanmelden voor de aktie, naar: http://www.hobbyshopreuvers.eu/haakinn.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. hebben jullie contact gehad met de Isala? want onze knuffels van de actie van Maaike Hobbywerkjes wilden ze niet hebben omdat het “vies” zou zijn o.O

 2. Heeft iemand toevallig het patroon voor de inktvisjes die voor deze kinderen gebruikt worden?
  Ik kan het niet vinden op internet. Het wordt overal afgeschermd.
  Die zijn veel leuker dan deze patronen.
  Het lijkt me ook leuk als er een keer een kraamcadeautje nodig is.

 3. Het uitdelen van de knuffeltjes gaat louter en alleen via de fotografen van de stichting. De vogeltjes worden eerst uitgebreid gecontroleerd en daarna pas uitgedeeld.

  Dat er ook inktvisjes gemaakt en uitgedeeld worden staat los van deze stichting. Hier is dan ook geen patroon van beschikbaar.

Reageer