EHBO Bike Team voor Rode Kruis

Zwolle – Sinds de invoering van politiebikers heeft hulpverlening in de vorm van een Bike Team een vlucht genomen. Tegenwoordig zijn politiebikers niet meer weg te denken, zijn er ambulance medewerkers op de fiets en zijn er ook binnen het Nederlandse Rode Kruis verschillende EHBO biketeams actief, zo ook binnen afdeling Zwolle. 

Een Rode Kruis Bike Team kan snel ter plaatse zijn om zo de hulpverlening aanzienlijk te versnellen, levensreddende handelingen te verrichten zoals de reanimatie en defibrilatie van het slachtoffer. De later gearriveerde ambulance kan het slachtoffer dan verder stabiliseren en meteen meenemen. De breinen achter de organisatie van het Bike Team binnen het Rode Kruis Zwolle zijn Rolf Agterhuis en Arjan Riemens. Alle EHBO’ers binnen het gecertificeerde Bike Team zijn getraind door IBT Politie Oost Nederland.

Tijdens de organisatie van het BikeTeam is er aan alles gedacht; kleding, AED, fietsonderhoud, leverancier van de fietsen, training en uiteraard de financiering. Wat betreft dit laatste punt is het Rode Kruis Zwolle erg dankbaar voor het feit dat het Bike Team mede mogelijk gemaakt is door de ledenraad van Univé Verzekeringen. Een onderdeel van het Ledenbeleid van Univé betreft het ‘Steuntje in de rug’ waarmee zij kleinschalige regionale initiatieven steunen. 

Het EHBO Bike Team hoeft niet lang te wachten totdat zij in actie kunnen komen. De Bike Challenge Zwolle, AA-landenloop en de Zwolse Halve Marathon zijn aankomende evenementen waar het EHBO Bike Team wordt ingezet. Organisatoren van evenementen buiten Zwolle kunnen opgelucht ademhalen: het Rode Kruis Bike Team is ook inzetbaar in de omgeving van Zwolle.  

Snelle hulp op een uitgestrekt of druk bezocht terrein, daar doet het Bike Team Zwolle het voor. Of het nu in de bossen, tijdens een wandeltocht of op een (middel)groot festival is. Heeft u behoefte aan een Bike Team tijdens uw evenement of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van het Rode Kruis via 038-452 58 62 of per mail: afdelingzwolle@redcross.nl .

Artikel delen:

Reageer