Oorlog in beeld, Zwolle in ’40 – ’45

Zwolle – Er schuilen veel indrukwekkende verhalen achter de foto’s en archiefstukken die te zien zijn in de educatieve tentoonstelling. Dit portret is daar één van. Tussen 10 mei 1940 en 14 april 1945 woedde de Tweede Wereldoorlog, ook in Zwolle. Of je jong of oud was, joods of niet-joods, ieders leven veranderde erdoor. Op donderdag 27 maart wordt Oorlog in beeld, Zwolle in ’40 – ’45 geopend.

De expositie is van 1 april t/m 27 juni te zien voor publiek in de Geschiedenishal van het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Dit jaar dook de educatieve dienst van HCO samen met groep 8a van PCB de 7sprong het archief in om antwoorden te zoeken op vragen als: Hoe zag Zwolle eruit als bezette stad? En welke gevolgen heeft de Jodenvervolging hier gehad? Kende Zwolle ook georganiseerd verzet en, aan de andere kant, collaborateurs? Er werden verschillende bronnen onderzocht en geselecteerd die het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog in beeld brengen. Daarnaast zijn er ook vele foto’s te zien die persoonlijke verhalen vertellen.

Speciaal voor de bovenbouw van het primair onderwijs verzorgen wij lessen bij de tentoonstelling. Er is lesmateriaal ontwikkeld waarmee leerlingen op een speelse manier de tentoonstelling kunnen bekijken. Deze les wordt begeleid door een educatief medewerker. Een bezoek met de klas kost €20,- en duurt circa een uur. Wilt u met uw klas langskomen? Meld u dan aan via educatie@historischcentrumoverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer