D66 hekelt geld en grondzucht gemeenten

Zwolle – Wouter Koolmees, lid van de Tweede Kamer voor D66, maakt vrijdag een tour door de IJsseldelta. Hij zal dan de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hattem aandoen. Koolmees staat bekend als de architect van de Lente- en Herfstakkoorden, waarmee Nederland weer op de koers kwam van vooruitgang en financiële stabiliteit.

In elke gemeente neemt hij namens ‘de burger’ een rekening in ontvangst voor de excessieve grondaankopen die gemeenten in het verleden hebben gepleegd. Op de markt van Hattem zal hij samen met de lijsttrekkers van de drie gemeenten een potje Monopoly IJsseldelta spelen. Een groot monopoliespel voert hen langs diverse, miljoenen slurpende hoofdpijndossiers uit de regio. Met een knipoog hekelt D66 bij het bezoek van Koolmees de zucht naar geld en grond die de meeste gemeenten nu duur is komen te staan. Inwoners van Kampen, Zwolle en Hattem zijn hierdoor ongemerkt flink armer geworden. Om herhaling te voorkomen en de pijn te verzachten is volgens D66 betere samenwerking nodig op het gebied van woningbouw en grondpolitiek. 

 

De ludieke campagne-actie stond eerder gepland voor Valentijnsdag, maar deze werd afgeblazen na de campagnestop uit respect voor het overlijden van Els Borst.

 

Om 12.45 uur komt Koolmees en zijn gezelschap aan bij Winkelcentrum Stadshagen. Hier wordt opnieuw een rekening uitgereikt voor de inwoners van deze gigantische nieuwbouwwijk, die het elk met duizenden euro’s minder moeten doen om hun wijk netjes en met behoud van kwaliteit te laten afbouwen. Vervolgens wordt onder de noemer ‘Hart voor Stadshagen’ geflyerd en kunnen omstanders tot 14.00 uur wederom ‘een selfie maken met Mr. Cash’.

Artikel delen:

Reageer