Volleyballers geven vol gas in play-offs

Zwolle – Landstede Volleybal staat na de eerste twee play-off wedstrijden bovenaan in de kampioenspoule. De formatie van coach Redbad Strikwerda verloor afgelopen woensdag weliswaar met 3-2 in Groningen bij Lycurgus, maar herstelde zich op bezoek bij Dynamo uitstekend: 0-3 (16-25, 18-25 en 19-25). Woensdagavond staat voor de Zwollenaren de eerste thuiswedstrijd op het programma. Op bezoek komt dan nummer twee Rivo Rijssen.

"De nummers één en twee van de competitie en de huidige nummers één en twee in de kampioenspoule. Het zijn op nationaal niveau dus de beste ploegen, absoluut een mooi affiche voor volleyballiefhebbers", stelt Redbad Strikwerda, die verwacht dat er woensdag veel supporters uit Rijssen naar Zwolle komen. "Rivo heeft bijna de gehele competitie tweede gestaan, dus het is een stabiele ploeg. In de competitie hebben wij twee keer van ze gewonnen, maar dat zegt mij niet zoveel. Wij moeten ons optimaal voorbereiden om dit duel naar ons toe te trekken." Ondanks het volle programma voor Landstede Volleybal neemt de ploeg qua trainingsarbeid geen gas terug. "Twee wedstrijden per week neigt naar meer rust tussendoor, maar die nemen wij niet. Wij blijven gewoon serieus doortrainen, want anders heb je kans dat je na vier of vijf weken in de problemen komt", aldus Strikwerda.

Positief voor de Landstede-coach is verder dat hij sinds lange tijd over een volledig fitte selectie kan beschikken. "Jake Wiens is weer fit en ook Tijmen Laane heeft de afgelopen wedstrijden weer de nodige speelminuten gemaakt. Eigenlijk is alleen Jordan Richards nog een vraagteken, maar het ziet er naar uit dat hij snel volledig belast mag worden. Dat komt het niveau in de trainingen en op het veld uiteraard ten goede." Het duel tegen Rivo Rijssen begint woensdag om 20.00 uur. Passe-partouts voor alle vijf thuiswedstrijden van Landstede in de play-offs zijn alleen die avond nog te koop.  

Artikel delen:

Reageer