Ster van Zwolle heel sterk bezet

Zwolle – De 54ste editie van de Internationale Ster van Zwolle, die zaterdag 8 maart met start en finish in Zwolle gehouden wordt, is heel sterk bezet.

ster_van_zwolle_finish_04.jpg 

Dertien topteams uit Nederland staan op de deelnemerslijst van de Ster van Zwolle. Tot die Nederlandse teams behoort ook de talentvolle opleidingsploeg van de Rabobank. Maar ook de continentals van Metec, Jo Piels, Koga en onder andere ParkHotel Valkenburg komen zaterdag 8 maart met krachtpatsers naar de Overijsselse hoofdstad. De IJsselstreek en De Hanzerenners zorgen voor een regionale tint. Uit het buitenland komen twaalf sterke ploegen, waaronder de opleidingsteams van BMC uit de Verenigde Staten, Leopard (Trek) uit Luxemburg en Giant-Shimano uit Zweden. Met belangstelling wordt ook uitgekeken naar de Belgische formatie Veranclassic-Doltcini. Ook uit Tsjechië, Duitsland en Noorwegen komen sterke ploegen naar de Ster van Zwolle.

Rabobank treedt aan met onder andere Ivar Slik en oud-winnaar Bert-Jan Lindeman (won in 2010). Cyclingteam Jo Piels komt met sterke mannen als Elmar Reinders (vorig jaar derde), Joey van Rhee, Stefan Poutsma, Maurits Lammertink en Geert van der Weijst. Koga neemt onder ander Robin Chaigneau, winnaar in 2012, mee naar Zwolle.

Ook Metec heeft een sterke selectie voor de Ster met onder andere Johim Ariesen, Remco te Brake en veelwinnaar Brian van Goethem. Parkhotel Valkenburg start met vier Marokko-gangers: Rudy Vriend, Peter Schulting, Marco Hoekstra en Lars Horring. 

Wethouder Gerrit Piek lost zaterdag 8 maart om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad. Het 178 kilometers tellende parcours leidt de renners via Salland, het Vechtdal en de IJsseldelta terug naar Zwolle, waar de finish rond 16.10 uur verwacht wordt. De finishlijn wordt getrokken op de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg. Dat is recht voor het ziekenhuis Isala. De organisatie trekt dit jaar de finishlijn enkele honderden meters eerder omdat de kruising naar het ziekenhuis dan vrij blijft.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Giant-Shimano uit Zweden? Is volgens mij een Nederlandse ploeg.

    Helaas moet ik werken die dag, had het graag live gevolgd. Ik neem aan dat Bas Tietema (BMC Development Team) ook zal starten. Zal mooi zijn als hij wint 😉

Reageer