Bedrijfsprojectweek 2014 van start

Zwolle – Maandag 3 maart is de Bedrijfsprojectweek Engineering & Design 2014 van start gegaan. Tijdens de jaarlijks terugkerende Bedrijfsprojectweek gaan tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten van verschillende technische opleidingen in teams aan de slag om in een week tijd een oplossing aan te dragen voor een opdracht vanuit het bedrijfsleven.

Aanstaande vrijdag 7 maart worden alle oplossingen gepresenteerd aan een vakjury, die hieruit een winnaar kiest. Studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Logistiek en Technische Vervoerskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen werken in (gemengde) groepen samen aan de opdrachten. De opdrachten zijn afkomstig van 14 verschillende bedrijven uit de regio. Deze bedrijven hebben een opdracht aangeleverd bij Windesheim die binnen een week realiseerbaar is. Voor de bedrijven een uitgelezen kans om hun naam bij potentiële toekomstige werknemers te vestigen. Daarnaast een goede gelegenheid om een opdracht die al enige tijd op de plank ligt, nu de aandacht te geven die het verdient. Voor studenten is het een mooie kans om praktijkervaring op te doen en in contact te komen met een mogelijke werkgever. AWL Techniek, PM Bearings, Wavin en het Polymer Science Park zijn voorbeelden van bedrijven waarvoor studenten aan de slag gaan.

Per opdracht gaan twee ‘concurrerende’ groepen studenten aan de slag. Vrijdag 7 maart presenteren de studenten hun oplossingen aan de opdrachtgevers, begeleidende docenten en een vakjury. De vakjury bestaat uit Gijs Breedveld van KIVI, Herman Jan Verlaan van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, Clazinus Netjes en Henk van Heerde. Windesheim wordt in de jury vertegenwoordigd door Sietse Dijkstra, manager van de Engineering & Design opleidingen. De vakjury beslist uiteindelijk welke groep de beste oplossing heeft geboden voor een opdracht. De winnende groep ontvangt een geldelijke vergoeding. De beurs is vrijdagmiddag in de X/T-lobby van Windesheim vanaf 13.30 uur vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Rond 15.00 uur zal de prijsuitreiking van de vakjury plaatsvinden.

Artikel delen:

Reageer