Open dag van zorg en welzijn

Zwolle – Tijdens de ‘Open dag van zorg en welzijn’ kan het Nederlandse publiek binnenstappen bij honderden zorg- en welzijnslocaties in het hele land. In veel ziekenhuizen, verpleeghuizen, jeugdzorg, ouderenzorg, etc. krijgt men een uniek kijkje achter de schermen. Dimence en Mindfit in Zwolle zwaaien in dit kader de deuren van hun locatie aan de Burgemeester Roelenweg wijd open.

Het publiek wordt onthaald op koffie en thee, en rond de middag wordt een eenvoudige lunch aangeboden. Men kan persoonlijk kennis maken met de mensen die er werken, het gebouw bezichtigen en workshops bezoeken over behandelactiviteiten. Tevens zijn er stands met informatie over onder meer werk en stages, vrijwilligerswerk, ouderenpsychiatrie en de cliëntenraad. Een bijzonderheid is de kunstroute onder de titel “Dimence uit de kunst”. Bezoekers kunnen drie kunstexposities bezoeken en worden daarbij rondgeleid door de kunstenaars zelf.

Op de locatie Burgemeester Roelenweg te Zwolle zijn 3 keer per jaar wisselende exposities te zien van, bij voorkeur, kunstenaars die daar werken of in behandeling zijn. Dimence wil daarmee de bezoekers op haar locaties een prikkelende en uitdagende behandelomgeving bieden. Het gebouw aan de Burgemeester Roelenweg is openbaar maar doet zeker op 15 maart 2014 de deuren open tijdens de ‘Open dag van de zorg’. Er worden dan rondleidingen georganiseerd waarbij de kunstenaar vertelt over zijn eigen werk. De open dag bij Dimence en Mindfit vindt plaats op zaterdag 15 maart van 11.00 tot 15.00 uur in het behandelcentrum aan de Burgemeester Roelenweg 9.

Artikel delen:

Reageer