Nieuwe Nederlanders naar Naturalisatiedag

Op vrijdag 24 augustus worden tijdens de Nationale Naturalisatiedag in Zwolle 23 ‘nieuwe Nederlanders’ uitgenodigd om het besluit tot de verkrijging van het Nederlanderschap in ontvangst te nemen. De genodigden ontvangen het besluit uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer.

De feestelijke ceremonie wordt gehouden van 16.00 tot 17.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis. Tijdens de ceremonie zal een van de genodigden haar persoonlijke verhaal vertellen.

 

 Eerste jaar
Aanstaande vrijdag is het exact een jaar geleden dat de eerste naturalisatieceremonie plaatsvond. De gemeente Zwolle organiseert maandelijks een naturalisatieceremonie, waarbij ook de gemeenten Kampen en Hardenberg zich aansluiten. Voor 24 augustus zijn in totaal 23 mensen, waaronder acht kinderen uitgenodigd. Sinds de start vorig jaar zijn ruim 200 personen uitgenodigd voor de ceremonies.

Meer dan een paspoort
Het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit is meer dan alleen een Nederlands paspoort. Het betekent ook dat de nieuwe Nederlander instemt met alle rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

Nederlandse gemeenten organiseren jaarlijks ongeveer elke maand een naturalisatieceremonie. Op 24 augustus, de dag van de Grondwet, is de nationale naturalisatiedag. Op die dag vinden in alle gemeenten ceremonies plaats. De bijwoning van de naturalisatieceremonie is vanaf 1 oktober 2006 verplicht. Een vreemdeling verkrijgt het Nederlanderschap pas als hij of zij ook daadwerkelijk het besluit van de burgemeester in ontvangst heeft genomen.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. dickie dik als je meewilt praten moet je eerst wel even nadenken wat het woordt betekent en als je verder nog wat zinnigs hebt te melden zeg het dan. anders lekker op de ligfiets door stadshagen heenknallen


    ⚠️ Meld

  2. dick trom je hebt snel je oordeel klaar ik dacht dat je een meelevend en respectvol iemand was maar je laat je nu wel erg kennen .beetje zielig maar ja zo leer je ze weer kennen de wolf in schaapskleren ;D


    ⚠️ Meld

  3. @dick: heb je ook nog wat te melden over deze “nieuwe nederlanders” zoals ze genoemd worden door links tuig of kun je je alleen tegen personen afzetten? je lijkt me n echte uitkeringstrekker of je bent ambtenaar ofzo anders zou je je ook wel drukker maken over de ondergang van dit land.


    ⚠️ Meld

Reageer